Mexico Ejido la Piña mletá káva

Delikátní káva s minimální aciditou, chutí hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu.

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka konvičky
  • Turecká káva
  • Na filtr
  • Na french press
Velikost balení ?
Hrubost mletí ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 28.5.2024 Zvolte variantu
420 Kč 420 Kč 420 Kč 420 Kč 420 Kč 420 Kč od 210 Kč - - - - - - –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % až –15 % 210 Kč 210 Kč 210 Kč 210 Kč 210 Kč 210 Kč 355 Kč 355 Kč 355 Kč 355 Kč 355 Kč 355 Kč od 210 Kč
Mexico Ejido la Piña mletá káva
Mexico Ejito la Pina kava mleta c
arabica Původ Mexiko
- - - - - - –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % až –15 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Tahle káva je mojí častou volbou na odpolední french press po práci. Je silná a výrazná, ale přesto si udržuje příjemnou hořkost. Hodí se na všechny přípravy ale za mě rozhodně vede french press.”

O kávě Mexico Ejido la Piña

Káva pochází od drobných farmářů z proslulé kávové oblasti v okolí městečka Ejido la Piña v regionu Veracruz na jihovýchodě Mexika. Zaujme delikátní chutí s minimální aciditou, ve které ucítíte hořkou čokoládu s podtóny muškátového ořechu.

Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat při přípravě jakoukoli metodou od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtr a french press.

Káva od drobných farmářů na jihovýchodě Mexika

Zrna pochází od drobných farmářů z okolí městečka Ejido la Piña v pobřežní oblasti na jihovýchodě Mexika proslulé kvalitními kávami. Kávovníky se zde pěstují ve svahovitém terénu v nadmořských výškách od 1 150 do 1 550 m n. m. Rostou zpravidla ve stínu vyšších stromů a celkově v mírně chladnějších podmínkách oproti zbytku pěstitelských oblastí. Díky tomu zrnka získávají svou charakteristickou delikátní chuť.

Mexiko

81,5 bodů dle SCAA

Tato mexická káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 81,5 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Typica, Bourbon a Caturra, které farmáři sbírají ručně a zpracovávají je mokrou metodou.

Co je hodnocení SCA?

Citlivé spojení pěstitelských tradic a moderních technologií

Mikroregion v okolí městečka Ejido la Piña patří mezi ty nejrozvinutější oblasti v Mexiku co se týče kultivace výběrových káv. Dvousetletá tradice pěstování se zde snoubí s moderními technologiemi farmaření. Díky tomu si káva z regionu Velacruz udržuje vysokou kvalitu.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mexická mletá káva
Profil pražení: Hodnota 3
Kyselost: Hodnota 2
Obsah kofeinu: Hodnota 3
Země původu: Mexiko,
Cupping skóre: 81,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.150 až 1.550 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Typica, Bourbon a Caturra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
5x
4
5x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: