Káva na turka
Nedáte dopustit na turka neboli tureckou kávu s českými a slovenskými kořeny? U nás najdete výběrovou zrnkovou kávu, ale rádi vám ji nameleme na požadovanou hrubost těsně před odesláním. Je libo Kolumbii, Brazílii, Keňu i třeba kávu bez kofeinu? Pojďte si vybrat.
Nejprodávanější
Chcete, aby váš šálek kávy byl plný chuti a necítili jste z něj jen nepříjemnou hořkost, kterou přebijete mlékem a cukrem? Zapomeňte na kávy ze supermarketu a pojďte si vybrat kvalitní kávu k nám.
Jakou kávu vybrat na turka?
V první řadě musí být čerstvá. A to my v Café Montaña umíme dobře – výběrové kávy pro vás pražíme denně a posíláme je maximálně 7. den po upražení. Další výběr pak závisí hlavně na vašich chuťových preferencích? Oblíbili jste si kávy s nulovou aciditou, nebo neodoláte jemně ovocné chuti? Obecně platí, že kávy z vyšších nadmořských výšek jsou ovocnější, tak se na to při výběru zaměřte.
Pro vyváženou chuť volte kávy pražené na střední profil – světlé kávy by mohly být při přípravě na turka moc kyselé, tmavě pražené pak příliš hořké.
Na přípravě záleží
Uvařit vodu, zalít a nic neřešit? Pokud chcete pít dobrou kávu, věnujte přípravě trochu pozornosti. V první řadě by se voda neměla vařit (ideální je teplota 92–95 °C). Tou zalijte velmi jemně mletou kávu, kterou doporučujeme vypít co nejrychleji a nenechat ji louhovat zbytečně dlouho. Příliš dlouhým louhováním se do vody uvolní i třísloviny, které nepřidají na chuti ani na požitku.