Eño Ñuño zrnková káva

☕️ jemná káva s plným tělem, sladkou chutí a podtóny mléčné čokolády a oříšků
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
400 Kč 800 Kč od 200 Kč - –15 % –20 % až –20 % 200 Kč 340 Kč 640 Kč od 200 Kč
Eño Ñuño zrnková káva
Zrnková káva Eño Ñuño
- –15 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Eño Ñuño

Dokonale sladěná káva z vyhlášených kávových oblastí Kolumbie, Brazílie a Keni. 

Káva má vyvážené plné tělo a ucítíte v ní sladké tóny mléčné čokolády a oříšků

  • Země: směs káv z Kolumbie, z Keni a z BrazílieBrazilska_kavaKava_z_KeniKolumbijska_kava
  • Chuť: jemná káva s plným tělem, sladká chuť, mléčná čokoláda a oříšky
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení 

~ ~ ~

Příprava kávy Eño Ñuño

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Zrnková káva Eño Ñuño

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Eño Ñuño

Zrna z této směsi pochází z farem v oblastech Kolumbijských And, úrodných svahů Mount Kenya a rozsáhlých farem v regionu Minas Gerais v Brazílii. Nadmořská výška ve které se zrnka pěstovala se pohybují od 1.100 až po 2.000 m.n.m. - kávová zrnka z níže položených oblastí pochází z Brazílie, zrnka z výše položených oblastí naopak pochází z farem v Kolumbii a Keni. 

Puvod_zrnkove_kavy_Eno_Nuno_1

Zrnka z Kolumbie a z Keni kávě dodávají bohatou chuť, která je zajištěna minerálním podložím strmých svahů na kterých jsou farmy umístěnyKáva z Brazílie naopak celou směs perfektně vyvažuje a doplňuje ji svou příznačnou jemností, a chutí oříšků.

Stejně jako všechny směsi z naší pražírny, i v případě směsi Eño Ñuño pražíme každou původní kávu zvlášť a smícháme do finální směsi až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak docílíme maximálního potenciálu této kávy. Zrnka této kávy mají díky perfektní vyváženosti chutí velmi bohatou a přitom vyváženou chuť.

Puvod_zrnkove_kavy_Eno_Nuno_2

Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 83,5 až po 86 bodů hodnocení dle SCAA. Zrnka jsou vždy ručně sbíraná a ve směsi naleznete odrůdy kávovníku arabica Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, SL 28 a Batian. Kávy byly zpracovány mokrou metodou v případě kolumbijské kávy a kávy z Keni, v případě brazilské kávy pak metodou honey. 

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Zrnkova_kava_Eno_Nuno_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Kolumbijská káva, Brazilská káva a káva z Keni
Cupping skóre: 83,5 až 86 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda a metoda Honey
Nadmořská výška: 1.100 až 2.000 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, SL 28 a Batian

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení