Káva dle země původu
Rádi objevujete svět? Pojďte si u nás vybrat kávy, které pochází z různých koutů zeměkoule. Každá navíc chutná naprosto unikátně. V naší pražírně najdete kávy z vyhlášených pěstitelských oblastí Kolumbie, Brazílie, Kuby i dalších oblastí. Jak se od sebe liší kávy podle země původu?
Nejprodávanější
Původ kávy jako hlavní indikátor chuti
Odkud káva pochází, je naprosto určující faktor, který ovlivňuje její výslednou chuť. Zrnka z jedné oblasti mohou být chuťově hodně ovocitá s chutí do kysela, naopak zrnka rostoucí na jiném konci světa mohou být jemná, méně výrazná a bez acidity v chuti.
U káv z vyšších nadmořských výšek ~ z nabídky našich káv se jedná například o kolumbijské kávy či kávy z Keni ~ lze očekávat vyšší ovocitost a výraznější chuťový projev.
Naopak u káv z farem v nižších nadmořských výškách ~ např. u brazilských káv či káv z Hondurasu ~ můžete očekávat jemnější chuťový projev a minimální aciditu. Třeba brazilská káva Fazenda Sertao je toho důkazem ~ třebaže v její chuti ucítíte zajímavé chuťové tóny oříšků a mléčné čokolády, zachovává si téměř nulovou kyselost.
Příprava kávy podle jejího původu
Vhodná příprava kávy je tím nejpodstatnějším bodem, abyste z kávy dostali chuťové maximum. Jedna a ta samá káva vám může připadat kyselá a ovocitá při přípravě espressa, a zároveň lehká a příjemně šťavnatá při přípravě filtrované kávy. Je vhodné tedy vybírat kávu vždy podle toho, jak ji budete připravovat, a jaké máte od kávy očekávání.
Časté dotazy ohledně jednodruhových káv
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.
Máme v nabídce jak zrnkové kávy, tak kávy mleté. Pokud si vyberete mletou kávu, umeleme ji vždy až těsně před expedicí tak, aby k vám dorazila co možná nejčerstvěji namletá.
Kávu běžně meleme na hrubost vhodnou pro použití v moka konvičce. Pokud byste měli v plánu kávu připravovat jinou metodou, napište nám to prosím do poznámky k objednávce a my vám hrubost mletí upravíme dle vybrané metody.
Jednodruhové kávy jsou perfektní na objevování nových chutí v kávě. Směsi naopak vytváříme proto, abychom ostré hrany chutí jednotlivých káv tak trochu zabrousili a vytvořili kávu, která se bude navzájem chuťově doplňovat.
Ano, pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf. Uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jako zrnková bezkofeinová káva i jako mletá bezkofeinová káva.