Jemná káva
Preferujete kávu bez kyselých tónů? Vyberte si čerstvě praženou kávu s minimální aciditou a jen náznakem ovocné svěžesti. Kávy pro vás denně pražíme na střední profil, díky kterému si vychutnáte jejich vyváženou chuť při přípravě v kávovaru, v moka konvičce i třeba na filtru.
Nejprodávanější
Kyselost v kávě ovlivňuje spousta faktorů. Ať už je to odrůda kávovníku, způsob pěstování nebo metoda zpracování zelených zrn. Dále se v chuti projeví i profil pražení nebo její příprava. Jemná káva často pochází z nižších nadmořských výšek a prochází suchou metodou zpracování (například káva Brazil Paraiso Estate) nebo metodou honey (Brazil Fazenda Sertão). Vyniknou tak její sladké tóny.
Ale jako všude, i tady najdete výjimky, takže si při výběru čtěte detail daných káv, ať si vyberete na první dobrou.