Mletá jednodruhová káva
Jednodruhová mletá káva pochází pouze z jedné oblasti. Nejedná se tedy o směs z více lokací. V Hradci Králové pro vás každý den pražíme výběrové jednodruhové kávy arabica z Kolumbie, z Brazílie, z Kuby i dalších zemí. V čem se od sebe jednotlivé kávy liší?
#ShowMore#
Jak původ kávy může ovlivnit její chuť
U jednodruhové kávy máte tu nejlepší možnost vychutnat si specifickou chuť vyplývající z dané pěstitelské oblasti. Původ kávy je proto nesmírně důležitý pro výsledný chuťový profil kávových zrnek. Zatímco káva z jedné oblasti bude mít spíše ovocitější a kyselejší chuť, jiné kávy mohou mít mírnější chuťový projev bez znatelné kyselosti.
U káv z výše položených oblastí ~ z nabídky našich káv se jedná například o kávy z Kolumbie ~ lze očekávat vyšší ovocitost a mírnou kyselost. Naopak kávy pocházející z níže položených oblastí ~ jedná se například o brazilské kávy či kávy z Hondurasu ~ můžete očekávat jemnější chuťový profil a nižší či minimální aciditu.
Příprava kávy a její vliv na výslednou chuť
Zvolená metoda přípravy kávy (a příprava samotná) je samozřejmě tím nejpodstatnějším bodem. Jinak chutná káva z kávovaru, jinak zase z moka konvičky. Ta samá káva může chutnat kysele při přípravě espressa, a naopak bude příjemně šťavnatá s ovocnými podtóny při přípravě filtrované kávy. Je proto vhodné vybírat kávu vždy podle metody přípravy.
TIP: O správných postupech přípravy kávy se dozvíte v sekci Příprava kávy.
Časté dotazy ohledně jednodruhové kávy
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.
Máme v nabídce jak zrnkové kávy, tak kávy mleté. Pokud si vyberete mletou kávu, umeleme ji vždy až těsně před expedicí tak, aby k vám dorazila co možná nejčerstvěji namletá.
Kávu běžně meleme na hrubost vhodnou pro použití v moka konvičce. Pokud byste měli v plánu kávu připravovat jinou metodou, napište nám to prosím do poznámky k objednávce a my vám hrubost mletí upravíme dle vybrané metody.
Jednodruhové kávy jsou perfektní na objevování nových chutí v kávě. Směsi naopak vytváříme proto, abychom ostré hrany chutí jednotlivých káv tak trochu zabrousili a vytvořili kávu, která se bude navzájem chuťově doplňovat.
Ano, pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf. Uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jako zrnková bezkofeinová káva i jako mletá bezkofeinová káva.
Nejprodávanější
Ať už dáte přednost jednodruhové kávě z Brazílie, Hondurasu, Kolumbie nebo dalších oblastí, můžete si být jistí, že vám vždy doručíme čerstvě upraženou mletou kávu, kterou jsme z pražičky vyndali maximálně před 7 dny.
Pokud milujete kávu nehledě na denní hodinu, určitě nezapomeňte vyzkoušet naši kolumbijskou kávu bez kofeinu, která je kofeinu zbavená přírodní cestou a nepřišla tak o nic ze své chuti.