Espresso směsi
Ochutnejte espresso směsi z výběrových káv. Mícháme je tak, aby se navzájem nejen dokonale doplňovaly, ale ještě vyzdvihly svůj chuťový potenciál. Jak to děláme? Kávu pražíme denně, takže ji vždy zakoupíte maximálně čerstvou, ale je v tom ještě pár dalších fíglů.
Nejprodávanější
Kávové směsi z naší pražírny zajistí perfektně vyváženou chuť výsledného šálku kávy. Espresso, lungo i cappuccino bude s espresso směsí z naší pražírny chutnat jako z vaší oblíbené kavárny! Jak je to možné?
Pražíme každou kávu samostatně
Ať už jdeme pražit jednodruhovou kávu, nebo espresso směs, za všech okolností jdou do pražičky samostatně. Protože každá káva vyžaduje jinou péči.
Při procesu pražení kávy bereme v potaz řadu proměnných:
- z jaké oblasti zrnka pochází,
- v jaké nadmořské výšce se káva pěstuje,
- jaké je podloží farmy,
- jaká je průměrná teplota v oblasti,
- a v neposlední řadě také, o jakou odrůdu kávovníku se jedná.
Pokud byste se o postupu pražení kávy chtěli dozvědět více, mrkněte na článek Jak pražíme kávu u nás v pražírně.
Dokonalé promíchání káv
Každý šálek našich směsí musí chutnat stejně. Není možné, aby první espresso mělo více chuti z brazilské kávy a druhé zase z kolumbijské kávy. Jednotlivé kávy proto po upražení mícháme v rotačním bubnu, kde dochází po několik minut k dokonalému promíchání zrn.
Mnoho let pokusů a omylů
Pražení kávy je částečně věda, z další části ale také umění. Za roky, kdy se pražení kávy věnujeme, jsme ledasco vypozorovali osvědčenou metodou pokus-omyl. Pokud tedy uvádíme na světlo světa novou kávovou směs, už víme, které kávy trochu přidat a u které naopak pár zrnek ubrat tak, aby finální chuť byla přesně podle našich představ a vašich chutí.
Časté dotazy ohledně espresso směsí
Každou kávu pražíme vždy samostatně. Pokud jsou kávy použity v espresso směsi, taktéž jsou upraženy vždy samostatně a až po upražení dochází k promíchání. Jedině tak lze docílit dokonalé chuti kávy.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.
Máme v nabídce jak zrnkové kávy, tak kávy mleté. Pokud si vyberete mletou kávu, umeleme ji vždy až těsně před expedicí tak, aby k vám přišla co možná nejčerstvěji namletá.
Pokud hledáte kvalitní mleté kávy, určitě se podívejte do kategorie mletá káva arabica. Hrubost mletí upravíme dle vybrané metody.
Směsi 100% arabica mají tendenci mít lehkou aciditu. Pokud v kávě patříte mezi starší a pokročilé, věříme že se směsí 100% arabica bát nemusíte.
Pokud ale s kávou spíše začínáte, a i lehká kyselost vám není příjemná, rozhodně doporučujeme začít u směsi arabiky a robusty ~ například u oblíbené kávy Fuerte Espresso s nulovou kyselostí.