Mexická káva
Mexická káva patří díky intenzivní a plné chuti mezi jedny z nejoblíbenějších káv na světě a Mexiko je díky tomu devátým největším producentem kávy. Čím si mexická káva vysloužila takovou popularitu?
Nejprodávanější
Káva z Mexika se vyznačuje intenzivní a plnou chutí, s jemnými podtóny čokolády a koření v pozadí. Mexická káva má zpravidla také mírně nižší aciditu.
Pěstování mexické kávy
Káva byla do Mexika poprvé dovezena v 18. století a první plantáže se objevily na východním pobřeží ve státě Veracruz. Hlavní rozkvět pěstování kávy nastal až v druhé polovině 20. století, kdy se produkce kávy postupně rozšířila do dalších 12 států v Mexiku. Dnes mezi hlavní pěstitelské regiony patří stát Chiapas a Oaxaca.
V Mexiku se vypěstuje ročně přes 250 tisíc tun zelené kávy a z hlediska exportérů tak Mexiko patří mezi 10 největších producentů kávy na světě. V Mexiku se pěstuje v naprosté většině káva arabica, která platí za kvalitnější a chutnější odrůdu.
Časté dotazy ohledně mexické kávy
Mexická káva se vyznačuje intenzivní a plnou chutí, s jemnými podtóny čokolády a koření v pozadí.
Kvalitní chuť mexických káv je hlavním důvodem proč je Mexiko 9. největším producentem kávy na světě.
Ano, lze se s nimi ale setkat zřídka. My proto pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf, která uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jak jako zrnková bezkofeinová káva, tak i jako mletá bezkofeiniová káva.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.