Káva na french press
Oceníte místo rychlého espressa pořádnou porci kávy, kterou upíjíte celé dopoledne? V tom případě zavítejte mezi naše kávy vhodné na french press. Pražíme denně, abyste si je vychutnali co nejčerstvější. Zvolíte výběrovou zrnkovou kávu, nebo si ji od nás necháte namlít na požadovanou hrubost?
Nejprodávanější
Ptáte se, jakou kávu vybrat na french press? To záleží zejména na vašich chuťových preferencích. Káva z french pressu má poměrně velký poměr vody vůči kávě (13:1 i vyšší), chuť je tak méně intenzivní než třeba z kávovaru. Pokud chcete svůj šálek kávy výraznější, doporučujeme zrna rostoucí ve vyšších nadmořských výškách, které mívají výraznější projev.
Profil pražení kávy
Chuť kávy ovlivní nejen nadmořská výška a podloží farmy, kde kávovníky rostou, záleží také na profilu pražení. Světle pražené kávy jsou nejovocnější, tmavší pražení kyselé tóny potlačuje a v popředí vystupuje výraznější hořká chuť. Chuťově nejvyváženější střední profil je v tomto případě sázka na jistotu. O tom vás přesvědčí například naše vyvážená kávová směs Eño Ñuño s plným tělem a sladkou chutí.
Na hrubosti mletí záleží
Příprava kávy ve french pressu není nijak náročná, naopak patří k těm nejjednodušším. Kromě dobré kávy ale potřebujete zvolit ještě správnou hrubost mletí. Na tento způsob přípravy namelte zrna nahrubo, textura by měla vypadat podobně jako cukr krystal, nebo zvolte mletou kávu, kterou vám těsně před odesláním nameleme na požadovaný stupeň my.
TIP: Chcete si připravit kávu lepší než v kavárně? Přečtěte si, jak správně připravit kávu ve french pressu.