Bio Espresso 80÷20 zrnková bio káva

Čerstvě pražená, jemná bio káva bez kyselosti, vyladěná na dokonalé espresso. Obsahuje 80 % kvalitní arabiky a 20 % výběrové robusty. Těšte se na podtóny oříšků, nugátu i čokolády.

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka konvičky
  • Turecká káva
  • Na french press
Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Hrubost mletí ?
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
5.5.2025 5.5.2025 Zvolte variantu
608 Kč od 304 Kč - –15 % až –15 % 304 Kč 516 Kč od 304 Kč
Bio Espresso 80÷20 zrnková bio káva
Bio espresso 8020 nc
Novinka směs
- –15 % až –15 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Tahle káva kombinuje 3 kvalitní bio arabiky s těžko sehnatelnou výběrovou robustou v bio kvalitě. Káva má díky tomu nulovou kyselost a chuťově jemný až sladký projev. A ucítíte v ní podtóny oříšků, nugátu a čokolády.

Jemná bio káva na delikátní espresso: S 80 % prvotřídní arabiky a 20 % výběrové robusty

Rádi začínáte den tak akorát silným, lahodným espressem? Nebo vám pomáhá zahnat odpolední únavu? Dopřejte si ho z prvotřídní, čerstvě pražené kávy v bio kvalitě. Volbou ekologicky pěstované kávy podpoříte zelenou planetu.

Výběrová zrnka bio arabiky pocházejí z Kolumbie, Hondurasu a Peru. Zrnka z Hondurasu dodávají kávě jemnost a chuť nugátu. Kolumbijská kávová zrnka zase bohaté tělo a plný chuťový projev s výrazným nádechem čokolády. A prémiová bio zrnka z Peru celou kávu dokonale slaďují. 

Ve směsi najdete hned 20 % výběrové robusty, původem z Tanzánie. Třebaže se jedná o robustu, tahle kávová zrna vynikají jemnou chutí. Výsledné kávě dodávají lahodnou krémovost a mírnou sladkost

Farma

Nejlepší káva na espresso, ideálně bez kyselosti? Výzva pro každou pražírnu

Pražiči touží vyladit tu nejlepší kávu na espresso. V tomto případě potěšíme milovníky ekologicky pěstované kávy. Nabízí silnou, ale jemnou, delikátní chuť bez kyselosti. Perfektně vynikne v pravém italském espressu i jemném cappuccinu. 

Pečlivě vyladěná směs výběrové arabiky se postará o jemnou, lahodnou a vyváženou chuť. Lehce zemitá robusta ji dokonale doplňuje. Navíc dodá energii na několik hodin dopředu. Obsahuje totiž oproti arabice nejméně 2× tolik kofeinu.

Espresso

Oříšky, nugát i čokoláda. Čerstvě pražená bio káva do kávovaru i na filtr

Pravé espresso si nejlépe vychutnáte z kávy pražené na mírně tmavší profil. Přesně tak ji pro vás připravíme.

Zvolte metodu přípravy, kterou máte nejradši: Od klasického kávovaru přes moka konvičku po french press. Nejlépe ale vynikne v tradičním espressu.

Kava a chutovy profil

Ekologické pěstování kávy bez pesticidů = podpořte s námi zelenou planetu

Bio Espresso 80÷20 pražíme z čerstvých kávových zrn od farmářů z Kolumbie, Hondurasu, Peru i Tanzánie. Pěstují kávu ekologicky, bez chemických pesticidů nebo herbicidů. Poznáte to na chuti i vůni výsledné kávy.

Jak to, že k pěstování bio kávy nepotřebují farmáři chemii?

Díky ideálním klimatickým podmínkám a kvalitě půdy, kde kávovníky rostou. Ve vyšších nadmořských výškách bez výraznějších výkyvů teplot, zároveň ale s dostatkem srážek. Půda bohatá na cenné živiny propůjčuje kávě plnou chuť a charakter

Svůj podíl na úspěchu nese i neúnavná práce místních farmářů.

Výběrem této kávy si dopřejete nejen skvělou chuť, ale podpoříte i udržitelné zemědělství s respektem k přírodě

Původ kávy

Hodnocení kávy: 81 až 85,5 bodů dle SCAA

Bio káva na espresso se pyšní vysokým cuppingovým skóre od profesionálních testerů kávy. Označují tak velmi dobrou kávu s vyváženým chuťovým profilem.

Najdete tu 20 % výběrové bio kávy robusty. Zbytek tvoří 80% arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata a Parainema.

Kávová zrna sbírají farmáři vždy ručně a zpracovávají je jak mokrou metodou (v případě kávy z Kolumbie, Hondurasu a Peru), tak i suchou neboli naturální metodou (v případě kávy z Tanzánie).

Co je hodnocení SCA?

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť

U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Jak pražíme a skladujeme bio kávu

Pražíme ji ve speciální malé pražičce po drobných dávkách. I při skladování čerstvé bio kávy splňujeme přísné podmínky certifikace Biokont. Díky tomu k vám káva dorazí přesně tak voňavá a čerstvá, jak bychom si ji sami přáli dostat.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bio káva
Profil pražení: Hodnota 4
Kyselost: Hodnota 0
Obsah kofeinu: Hodnota 4
Země původu: Kolumbie, Honduras, Peru, Tanzánie
Cupping skóre: 81 až 85,5 bodů
Metoda zpracování: Suchá metoda a mokrá metoda
Nadmořská výška: 800 až 2 050 m n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: 80% bio arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata, Parainema; 20% bio robusta
5
5x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
IJ Avatar autora | 8.2.2025
Nebyla špatná, ale drobná kyselost tam byla.
5
MR Avatar autora | 4.12.2024
Káva je neskonale jemná, překvapila svou delikátní chutí a vůní čokolády, oříšků bez špetky kyselosti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola