Mletá káva bez kofeinu
Co kdybyste si mohli dopřát šálek kávy i ve večerních hodinách, aniž byste probděli noc? Nebo si užili chuť kávy, i když vám kofein nedělá dobře? Bezkofeinová káva vám přesně takový luxus dovolí. Vychutnejte si naši čerstvě praženou bezkofeinovou mletou kávu s obsahem kofeinu pouhých 0,03 %. Kofein je odstraněný šetrným přírodním způsobem, díky kterému je chuť stejně lahodná jako u klasické kávy. A že by vás zajímalo, jak taková káva bez kofeinu vzniká? Pojďte si o tom přečíst.
#ShowMore#
Bezkofeinová káva Natur Decaf začíná svou cestu k vám do šálku na farmách rozprostírajících se na svazích Kolumbijského masivu, kde jsou ideální podmínky pro pěstování arabiky. Jakmile je káva sklizená, začíná její dekofeinizace. K tomu se využívá ten nejšetrnější způsob, který v současné době existuje. Kofeinu se zrna zbaví pouze studniční vodou a přírodním rozpouštědlem z cukrové třtiny.
Proces dekofeinizace kávy Natur Decaf
Celý proces odstranění kofeinu začíná zvlhčením zelených zrn pomocí vodní páry. Následuje ponoření do vodní lázně o teplotě 85 °C a vpouštění přírodního rozpouštědla z melasy z cukrové třtiny. V této vodní lázni se začne kofein ze zrn uvolňovat. Pro maximální účinek se během 11hodinové lázně voda několikrát recykluje, aby se dosáhlo minimální hodnoty kofeinu v zrnu, v našem případě 0,03 %.
Po odstranění kofeinu je potřeba zrna očistit od přírodního rozpouštědla. To se dělá pomocí vodní páry následující 3 hodiny. Posledním krokem je 6hodinové vysušování na požadovanou vlhkost zrna 11,5 %. Pak už může káva frčet k nám do pražírny, kde z ní uděláme skvělou mletou nebo zrnkovou bezkofeinovou kávu.
Do kávovaru, moka konvičky i na filtr
Mletá bezkofeinová káva z pražírny Café Montaña je ideální pro jakoukoli přípravu od kávovaru po alternativní způsoby. Kávu u nás pražíme každý den v jedné z našich dvou pražiček, které si poradí s různými objemy zrn. Díky tomu upražíme jen tolik kávy, aby se nám na skladě dlouho neohřála, a vy si ji užili vždy čerstvou. A že byste zajímalo více informací o výrobě kávy bez kofeinu? Přečtěte si náš článek Jak se vyrábí bezkofeinová káva.
Časté dotazy ohledně mleté bezkofeinové kávy
Důvodů, proč pít bezkofeinovou kávu, je několik, většina má ale zdravotní příčinu. Jedná se zpravidla o problémy se žaludkem, nespavost, nesoustředěnost, problémy s krevním tlakem či těhotenství.
Bezkofeinová káva vzniká několika různými metodami. Některé jsou méně šetrné, jiné pak více. Některé jsou dokonce tak šetrné, že ve výsledné chuti ani nepoznáte rozdíl oproti klasické kávě s kofeinem. Příkladem je naše káva Natur Decaf oceněná značkou kvality dTest. Blíže jsme se tématu věnovali v článku Jak se vyrábí káva bez kofeinu.
Ano, z definice pro evropský trh vyplývá, že bezkofeinová káva je zbavená kofeinu do té míry, že zbývající množství kofeinu v zrnu je menší než 0,1 %.
V případě naší bezkofeinové kávy Natur Decaf oceněné dTestem je podíl kofeinu v zrnu dokonce pouze 0,03 %, tedy hluboko pod limitní hodnotou standardu EU.
Bezkofeinová káva se vyrábí ve všech standardních provedeních: zrnková káva bez kofeinu, mletá káva bez kofeinu, rozpustná káva bez kofeinu či kávové kapsle bez kofeinu.
My v pražírně Café Montaña nabízíme čerstvou bezkofeinovou kávu Natur Decaf jako zrnkovou bezkofeinovou kávu a mletou bezkofeinovou kávu.
Nejprodávanější
Dopřát si lahodnou kávu i bez vedlejších účinků kofeinu už není žádný problém. Stačí si vychutnat čerstvě praženou bezkofeinovou mletou kávu z pražírny Café Montaña. Kávu vám nameleme na správnou hrubost podle vaší oblíbené metody přípravy. A v šálku ji můžete mít navíc už zítra. Objednávky, které stihnete provést v pracovní den do 14.00, vysíláme na cestu ještě ⚡ ten den.