Zrnková káva bez kofeinu
Chcete si dopřát šálek kávy i ve večerních hodinách? Nebo vám jen nesvědčí kofein, ale chuti kávy se vzdát nechcete? Ochutnejte naši čerstvě praženou bezkofeinovou zrnkovou kávu s obsahem kofeinu pouhých 0,03 %. Díky šetrné dekofeinizaci nepoznáte v chuti rozdíl.
Vhodná do kávovaru, moka konvičky i na filtr. Jak ale vlastně decaf káva vzniká?
#ShowMore#
Bezkofeinová káva Natur Decaf pochází z farem rozprostírajících se po svazích Kolumbijského masivu, kde roste prvotřídní arabica. K odstranění kofeinu se používá ta nejšetrnější metoda dekofeinizace, která v současné době existuje, využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.
Proces dekofeinizace kávy Natur Decaf
Celý proces odstranění kofeinu začíná tím, že se zelená zrna zvlhčí pomocí vodní páry. Následně se ponoří do vodní lázně o teplotě 85 °C, do které se vpouští přírodní rozpouštědlo z melasy z cukrové třtiny, aby se začal kofein ze zrn uvolňovat.
Lázeň probíhá dalších 11 hodin, během kterých se voda několikrát recykluje, dokud se nedosáhne minimální hodnoty kofeinu v zrnu. Jakmile je kofein odstraněný, je potřeba zrna očistit od přírodního rozpouštědla pomocí vodní páry. Tento proces trvá 3 hodiny.
Poté ještě následuje 6 hodin vysušování na požadovanou vlhkost zrna 11,5 %. Pak už frčí k nám do pražírny, kde z ní uděláme skvělou zrnkovou nebo mletou bezkofeinovou kávu.
Do kávovaru, moka konvičky i na filtr
Zrnková bezkofeinová káva z naší pražírny chutná skvěle pro jakoukoli přípravu, včetně těch alternativních. Pražíme každý den, abyste si mohli kávovou chuť vychutnat na maximum. I proto máme hned dvě pražičky, které si poradí s různými objemy zrn. A že byste chtěli vědět víc o výrobě bezkofeinové kávy? Mrkněte na náš článek Jak se vyrábí bezkofeinová káva.
Časté dotazy ohledně zrnkové bezkofeinové kávy
Důvodů, proč pít bezkofeinovou kávu, je několik, většina má ale zdravotní příčinu. Jedná se zpravidla o problémy se žaludkem, nespavost, nesoustředěnost, problémy s krevním tlakem či těhotenství.
Bezkofeinová káva vzniká několika různými metodami. Některé jsou méně šetrné, jiné pak více. Některé jsou dokonce tak šetrné, že ve výsledné chuti ani nepoznáte rozdíl oproti klasické kávě s kofeinem. Příkladem je naše káva Natur Decaf oceněná značkou kvality dTest. Blíže jsme se tématu věnovali v článku Jak se vyrábí káva bez kofeinu.
Ano, z definice pro evropský trh vyplývá, že bezkofeinová káva je zbavená kofeinu do té míry, že zbývající množství kofeinu v zrnu je menší než 0,1 %.
V případě naší bezkofeinové kávy Natur Decaf oceněné dTestem je podíl kofeinu v zrnu dokonce pouze 0,03 %, tedy hluboko pod limitní hodnotou standardu EU.
Bezkofeinová káva se vyrábí ve všech standardních provedeních: zrnková káva bez kofeinu, mletá káva bez kofeinu, rozpustná káva bez kofeinu či kávové kapsle bez kofeinu.
My v pražírně Café Montaña nabízíme čerstvou bezkofeinovou kávu Natur Decaf jako zrnkovou bezkofeinovou kávu a mletou bezkofeinovou kávu.
Nejprodávanější
Máte chuť na kávu, ale chcete se vyhnout účinkům kofeinu? Vychutnejte si čerstvě praženou bezkofeinovou zrnkovou kávu Natur Decaf z pražírny Café Montaña. A to klidně už zítra. Pokud si totiž stihnete objednat v pracovní den do 14.00, vyšleme vaši objednávku na cestu ⚡ ještě ten den.