Na neděli připadá den kávy a my proto celý týden slavíme🎉Zadejte v košíku slevový kód denkavy2023 a 10% sleva na kávu je vaše ☕
Buendía zrnková káva
Světle pražená káva s bohatým ovocným tělem, podtóny citrusových plodů a sladké chuti čokolády.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press



Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Názor pražiče Honzy
,,Tuhle kávu pražím o něco světleji. Důvod? Pokud milujete filtrovanou kávu jako já, odpověď znáte. Káva je díky světlejšímu pražení o to víc šťavnatá, ovocná a celkově chuťově bohatá. Na filtr je tahle káva top.”
O kávě Buendía
Světle pražená směs z farem v horských pásech kolumbijských And v regionech Tolima a Huila zaujme bohatým ovocným tělem, ve kterém ucítíte podtóny citrusových plodů a sladké čokolády.
Díky světlému profilu pražení je káva jako dělaná na filtr. Vychutnat si ji můžete také z french pressu či moka konvičky.

Káva z horkých kolumbijských regionů Tolima a Huila
Káva Buendía je směs světle pražených zrn z farem v horských regionech Tolima a Huila, kde se pěstuje v nadmořských výškách 1 700 až 2 100 m n. m. Horské minerální podloží, vysoká nadmořská výška a stálá teplota v průběhu roku zajišťují ideální podmínky pro pěstování kávovníku arabského (arabica). Díky tomu patří kolumbijské kávy mezi světovou špičku. Konkrétně regiony Tolima a Huila pak patří mezi hlavní producenty výběrových káv, a to zejména díky oddanosti zdejších farmářů a vysoké úrovni kultivace kávovníku.

83,5 a 84 bodů dle SCAA
Tato bohatá kávová směs se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 83,5 a 84 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon, které se sbírají ručně a zpracovávají se mokrou metodou.

Dokonale vyvážená chuť díky oddělenému pražení
Stejně jako všechny směsi z naší pražírny, i v případě směsi Buendía pražíme každou původní kávu zvlášť a smícháme je do finální směsi až po upražení a vychladnutí. Jedině tak docílíme maximálního potenciálu této kávy.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry
Kategorie: | Kolumbijská zrnková káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 1 |
Kyselost: | Hodnota 4 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie, |
Cupping skóre: | 83,5 až 84,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.700 až 2.100 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra a Bourbon |