Buendía zrnková káva

☕️ bohaté ovocné tělo, podtóny citrusových plodů a čokolády
 ✔️ káva vhodná do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
400 Kč od 200 Kč - –15 % až –15 % 200 Kč 340 Kč od 200 Kč
Buendía zrnková káva
Kolumbijská zrnková káva Buendía
- –15 % až –15 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Buendía

Světle pražená směs z farem v horských pásech Kolumbijských And v regionech Tolima a Huila

Tato zrnka mají bohaté ovocné tělo ve kterých ucítíte podtóny citrusových plodů a čokolády.

  • Země: směs vybraných Kolumbijských káv Kolumbijska_kava
  • Region: Huila, Tolima
  • Farma: společenství malých farmářů 
  • Chuť: bohaté ovocné tělo, podtóny citrusových plodů a sladké chuti čokolády 
  • Příprava: vhodná především pro přípravu filtrované kávy, vynikající také pro přípravu v moka konvičce či french pressu
  • Profil pražení: světlý Svetle_prazeni

~ ~ ~

Příprava ~ PůvodPražení a balení

~ ~ ~

Příprava

Díky světlému profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat nejlépe jako filtrovanou kávu, v moka konvičce či ve french pressu. 

Kolumbijská zrnková káva Buendía

  • vynikající pro přípravu filtrované kávy Kava_vhodna_na_filtr ~ překapávaná káva, V60, clever dripper ~ pro všechny metody filtru si kávu Buendía vychutnáte dokonale 
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy Kava_vhodna_na_turka , včetně french pressu Kava_vhodna_na_french_press

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava_kavy_light_roastPokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Buendía

Káva Buendía je směs světle pražených zrn původem z farem v horských regionech Tolima  Huila v Kolumbii. Káva se zdě pěstuje v nadmořských výškách 1.700 až 2.100 m.n.m. 

Horské minerální podloží, vysoká nadmořská výška a stálá teplota v průběhu roku zajišťují ideální podmínky pro pěstování kávovníku arabského (arabica). Kolumbijské kávy tyto podmínky dokonale splňují a kávy z tohoto regionu proto patří mezi světovou špičku. Naprostá oddanost farmářů a vysoká úroveň kultivace kávovníku díky místním vzdělávacím institucím mají za následek to, že regiony Tolima a Huila, odkud tato zrnka pochází, patří již několik let mezi hlavní producenty výběrových káv v Kolumbii.

Puvod_kolumbijske_zrnkove_kavy_Buendia

Stejně jako všechny směsi z naší pražírny, i v případě směsi Buendía pražíme každou původní kávu zvlášť a smícháme do finální směsi až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak docílíme maximálního potenciálu této kávy. Přírodní podmínky na farmách rozprostírajících se svazích kolumbijských And dávají zrnkům této kávy bohatou ovocnou chuť a výraznou vůni.   

Zrna použitá v této směsi jsou ručně sbíraná, zpracovaná mokrou metodou, a skládají se z odrůd kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon. Bodové ohodnocení káv v této směsi je 83,5 a 84,5 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Kolumbijska_zrnkova_kava_Buendia_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Kolumbijská káva
Farma: Asociace farmářů AsotBilbao a drobní farmáři z okolí vesničky San Agustín
Cupping skóre: 83,5 až 84,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.700 až 2.100 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení