Colombia Asotbilbao zrnková káva

☕️ sladké ovocné tělo, podtóny cukrové třtiny a pomeranče
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
400 Kč 800 Kč od 200 Kč - –15 % –20 % až –20 % 200 Kč 340 Kč 640 Kč od 200 Kč
Colombia Asotbilbao zrnková káva
Kolumbijská zrnková káva AsotBilbao
- –15 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Colombia Asotbilbao

Káva od sdružení drobných farmářů z vesničky Bilbao v úrodných svazích Kolumbijského masivu

Zrnka z těchto farem má sladké ovocné tělo, ve kterém ucítíte podtóny cukrové třtiny a pomeranče. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu. 

  • ZeměKolumbijská káva Kolumbijska_kava
  • Region: Tolima
  • Farma: asociace farmářů AsotBilbao
  • Chuťsladké ovocné tělo, podtóny cukrové třtinypomeranče 
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ PůvodPražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Colombia Asotbilbao

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Kolumbijská zrnková káva AsotBilbao

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Colombia Asotbilbao

Zrnka pochází z asociace farmářů z okolí vesničky Bilbao v horském regionu Tolima v Kolumbii. Asociace sdružuje rodinné farmy v okolí této vesničky za účelem zdokonalování procesu pěstování výběrové kávy v této mikrooblasti. Region Tolima je v posledních letech jedním z hlavních kávových regionů výběrové kolumbijské kávy

Sdružení AsotBilbao ("Asociación de tecnologos y productores agropecuarios de Bilbao") vzniklo již v roce 2010 a v současnosti má 48 členů.

Káva se zdě pěstuje na úrodných svazích Kolumbijského masivu a má zde díky tomu naprosto dokonalé podmínky pro pěstování: bohaté minerální podloží, vysoký úhrn srážek, stálou teplotu v průběhu roku, vysokou nadmořskou výšku a v neposlední řadě skupiny farmářů oddaných kvalitě své kávy. 

Puvod_kolumbijske_zrnkove_kavy_Asotbilbao_1

Sdružení AsotBilbao investuje do své budoucnosti skrze zdokonalování kvality. Třebaže káva tvoří naprostou většinu produkce tohoto sdružení, pěstují se zde mimo to také například avokáda, fazole či různá tropická ovoce. Cíl skupiny AsotBilbao je jednoduchý: zlepšit produkci aplikováním těch nejlepších zemědělských postupů a zároveň pečovat o zdejší přírodu použitím pouze ekologických postupů. Farmy se rozprostírají v nadmořské výšce v od 1.800 do 2.100 m.n.m. Káva se díky těmto ideálním podmínkám pro její vypěstování vyznačuje výraznou chutí a vůní.

Káva se pěstuje z odrůd kávovníku arabica Castillo, Caturra a Bourbon, a dosáhla bodového ohodnocení 84,5 bodů. Je ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Kolumbijska_zrnkova_kava_kava_Asotbilbao_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Kolumbijská káva
Farma: Asociace farmářů AsotBilbao
Cupping skóre: 84,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.800 až 2.100 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení