Colombia Asotbilbao zrnková káva
☕️ sladké ovocné tělo, podtóny cukrové třtiny a pomeranče
✔️ káva vhodná do kávovaru , do moka konvičky
, na filtr
i na french press



O kávě Colombia Asotbilbao
Káva od sdružení drobných farmářů z vesničky Bilbao v úrodných svazích Kolumbijského masivu.
Zrnka z těchto farem má sladké ovocné tělo, ve kterém ucítíte podtóny cukrové třtiny a pomeranče. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.
- Země: Kolumbijská káva
- Region: Tolima
- Farma: asociace farmářů AsotBilbao
- Chuť: sladké ovocné tělo, podtóny cukrové třtiny a pomeranče
- Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
- Profil pražení: střední
~ ~ ~
Příprava ~ Hodnocení a reference ~ Původ ~ Pražení a balení ~ Časté dotazy
~ ~ ~
Příprava kávy Colombia Asotbilbao
Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.
Kolumbijská zrnková káva AsotBilbao
vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
- výborná i v moka konvičce
~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo
- vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr
, french press
, a další
Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy.
Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:
~ ~ ~
Hodnocení a reference
Náš eshop získal certifikát Ověřeno zákazníky od Heuréky ~ recenze pro náš obchod a kávy od Heureky můžete nalézt zde.
S naší kávou jste se také mohli setkat u některých z našich obchodních partnerů ~ dlouhodobě spolupracujeme například
- s online supermarketem
,
- či s největším českým eshopem
Poslední recenze od našich zákazníků ↓
~ ~ ~
Původ kávy Colombia Asotbilbao
Zrnka pochází z asociace farmářů z okolí vesničky Bilbao v horském regionu Tolima v Kolumbii. Asociace sdružuje rodinné farmy v okolí této vesničky za účelem zdokonalování procesu pěstování výběrové kávy v této mikrooblasti. Region Tolima je v posledních letech jedním z hlavních kávových regionů výběrové kolumbijské kávy.
Sdružení AsotBilbao ("Asociación de tecnologos y productores agropecuarios de Bilbao") vzniklo již v roce 2010 a v současnosti má 48 členů.
Káva se zdě pěstuje na úrodných svazích Kolumbijského masivu a má zde díky tomu naprosto dokonalé podmínky pro pěstování: bohaté minerální podloží, vysoký úhrn srážek, stálou teplotu v průběhu roku, vysokou nadmořskou výšku a v neposlední řadě skupiny farmářů oddaných kvalitě své kávy.
Sdružení AsotBilbao investuje do své budoucnosti skrze zdokonalování kvality. Třebaže káva tvoří naprostou většinu produkce tohoto sdružení, pěstují se zde mimo to také například avokáda, fazole či různá tropická ovoce. Cíl skupiny AsotBilbao je jednoduchý: zlepšit produkci aplikováním těch nejlepších zemědělských postupů a zároveň pečovat o zdejší přírodu použitím pouze ekologických postupů. Farmy se rozprostírají v nadmořské výšce v od 1.800 do 2.100 m.n.m. Káva se díky těmto ideálním podmínkám pro její vypěstování vyznačuje výraznou chutí a vůní.
Káva se pěstuje z odrůd kávovníku arabica Castillo, Caturra a Bourbon, a dosáhla bodového ohodnocení 84,5 bodů. Je ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou
~ ~ ~
Pražení a balení
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."
Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči.
Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.
Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.
"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."
Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.
~ ~ ~
Časté dotazy
Na čerstvosti našich káv si zakládáme, stejně tak na rovnosti a upřímnosti k zákazníkům. Proto vám nebudeme tvrdit, že kávu pražíme až na základě přijatých objednávek. To totiž není možné technicky ani časově. Garantujeme ale, že káva od nás odejde vždy čerstvá, nejdéle pak 7 dní od upražení.
Minimální trvanlivost kávy je 12 měsíců.
Pokud dnes objednáte do 14.00, již zítra bude káva klepat na vaše dveře.
Přijaté a zaplacené objednávky vyřizujeme ještě ten samý den. Kávu osobně dovezeme do depa zvoleného přepravce a díky tomu hned druhý den budete mít kávu u sebe doma.
Cena dopravy je 40 Kč u všech dopravců. U objednávek nad 900 Kč je doprava zdarma.
K přepravě si můžete vybrat z následujících přepravních služeb
- GLS |
✔️
- DPD |
✔️
- Zásilkovna |
✔️
- Balíkovna |
✔️
Platby přijímáme všemi běžnými způsoby
- online platba kartou |
✔️
- online bankovní převod |
✔️
- klasický bankovní převod |
✔️
- dobírka |
✔️
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Původ: | Kolumbijská káva |
Farma: | Asociace farmářů AsotBilbao |
Cupping skóre: | 84,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.800 až 2.100 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Castillo, Caturra a Bourbon |