Region Huila se v posledních několika letech stal jedním z hlavních kávových regionů Kolumbie. Huila je rozdělena do tří zón: severní, centrální a jižní. V každé z těchto zón se pěstuje kávovník arabica, a celkově se zde tak kávou živí na 70.000 lidí. Káva z tohoto regionu je specifická sladkými podtóny, příjemně nízkou aciditou a intenzivní vůní.
Jedním z farmářů, z jehož farmy La Hacienda tato káva pochází, je Segundo Omar Curan na fotografii výše. Kultivaci kávovníků se spolu se svou rodinou věnuje celý svůj život. Jeho farma La Hacienda se rozkládá na 6 hektarech na rozhraní centrálních a východních horských hřebenů Kordiller. Zrnka zpracovávají mokrou cestou a následně suší na slunci na své farmě.
Zrnka se zde sklízí dvakrát do roka, skládají se z odrůd kávovníku arabica Castillo, Caturra a Bourbon. Bodové ohodnocení 83,5 bodů. Ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou.
~ ~ ~
Pražení a balení
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."
Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči.
Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.
Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.
"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."
Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.