Colombia San Agustín zrnková káva

☕️ plné tělo, jemná chuť, podtóny karamelu a ořechů
 ✔️
káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
6.10.2022 6.10.2022 6.10.2022 Zvolte variantu
400 Kč 800 Kč od 200 Kč - –15 % –20 % až –20 % 200 Kč 340 Kč 640 Kč od 200 Kč
Colombia San Agustín zrnková káva
Kolumbijská zrnková káva San Agustín
- –15 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Colombia San Agustín

Káva od skupiny farmářů z vyhlášené pěstitelské oblasti v okolí městečka San Agustín v úpatí mohutných Kordiller v Kolumbii. 

Zrnka z těchto horských farem má jemné krémové tělo, a ucítíte v ní sladkou chuť karamelu. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu. 

  • ZeměKolumbijská káva Kolumbijska_kava
  • Region: Huila
  • Farma: společenství malých farmářů 
  • Chuť: plné krémové tělo, jemná chuť, podtóny karamelu a ořechů
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Colombia San Agustín

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Kolumbijská zrnková káva San Agustín

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Colombia San Agustín

Zrnka pochází od skupiny farmářů v okolí městečka San Agustín a Isnos na severozápadě regionu Huila, jedné z nejvyhlášenějších kávových oblastí Kolumbie. Farmy se ve zdejším prostředí rozkládají po svazích mohutných kolumbijských Kordiller, kde mají díky stálým klimatickým podmínkám ty nejvhodnější možné podmínky pěstování. Nadmořská výška pro pěstování se zde pohybuje v rozmezí od 1.700 do 1.950 m.n.m.

Region Huila se v posledních několika letech stal jedním z hlavních kávových regionů Kolumbie. Huila je rozdělena do tří zón: severní, centrální a jižní. V každé z těchto zón se pěstuje kávovník arabica, a celkově se zde tak kávou živí na 70.000 lidí. Káva z tohoto regionu je specifická sladkými podtóny, příjemně nízkou aciditou a intenzivní vůní

Puvod_kolumbijske_zrnkove_kavy_San_Agustin

Jedním z farmářů, z jehož farmy La Hacienda tato káva pochází, je Segundo Omar Curan na fotografii výše. Kultivaci kávovníků se spolu se svou rodinou věnuje celý svůj život. Jeho farma La Hacienda se rozkládá na 6 hektarech na rozhraní centrálních a východních horských hřebenů Kordiller. Zrnka zpracovávají mokrou cestou a následně suší na slunci na své farmě. 

Zrnka se zde sklízí dvakrát do roka, skládají se z odrůd kávovníku arabica Castillo, Caturra a Bourbon. Bodové ohodnocení 83,5 bodů. Ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Kolumbijska_zrnkova_kava_San_Agustin_83

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Kolumbijská káva
Farma: drobní farmáři z okolí městečka San Agustín
Cupping skóre: 83,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.700 až 1.950 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
M Avatar autora | 10.9.2022
za nás jasný favorit na cappuccino