Cuba Primavera zrnková káva

☕️ plné tělo, chuť kakaa, karamelu a podtóny kubánského tabáku
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
6.10.2022 6.10.2022 6.10.2022 Zvolte variantu
440 Kč 880 Kč od 220 Kč - –14 % –20 % až –20 % 220 Kč 380 Kč 700 Kč od 220 Kč
Cuba Primavera zrnková káva
Kubánská zrnková káva Primavera
- –14 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Cuba Primavera

Výjimečná káva z vyhlášených kávových plantáží v úpatí pohoří Escambray na ostrově Kuba.

Zrnka této kávy mají plné tělo, minimální aciditu a ucítíte v ní chuť karamelu a kubánského tabáku.

  • ZeměKubánská káva Kubanska_kava
  • Region:  Sancti Spíritus, Cienfuegos & Villa Clara
  • Farma: drobní farmáři
  • Chuť: plné tělo, chuť kakaa, karamelu, podtóny kubánského tabáku
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Cuba Primavera

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Kubánská zrnková káva Primavera

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Cuba Primavera

Káva pochází z centrální oblasti ostrova Kuba, z farem v regionech Sancti Spítiritus, Cienfuegos a Villa Clara. Tyto kávové regiony region patří mezi znalci kubánské kávy k vyhlášeným oblastem tohoto ostrova.

Puvod_kubanske_kavy_Primavera

Farmy, ze kterých pochází zrnka se rozprostírají v nadmořské výšce od 1200 do 1500 m.n.m. Kávovník má díky unikátním přírodním podmínkám v úpatí pohoří Escambray vynikající podmínky pro kultivaci. Káva z této oblasti má proto bohatou a přitom vyváženou chuť s minimální aciditou.

Káva se pěstuje z odrůdy kávovníku arabica Typica, jedné z původních odrůd arabiky. Je ručně sbíraná, zpracovaná mokrou metodou, a dosáhla bodového ohodnocení 83 bodů. 

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Kubanska_zrnkova_kava_Primavera_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Kubánská káva
Farma: více drobných farmářů
Cupping skóre: 83 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.200 až 1.500 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Typica

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x