Cuba Primavera zrnková káva
☕️ plné tělo, chuť kakaa, karamelu a podtóny kubánského tabáku
✔️ káva vhodná do kávovaru , do moka konvičky
, na filtr
i na french press



O kávě Cuba Primavera
Výjimečná káva z vyhlášených kávových plantáží v úpatí pohoří Escambray na ostrově Kuba.
Zrnka této kávy mají plné tělo, minimální aciditu a ucítíte v ní chuť karamelu a kubánského tabáku.
- Země: Kubánská káva
- Region: Sancti Spíritus, Cienfuegos & Villa Clara
- Farma: drobní farmáři
- Chuť: plné tělo, chuť kakaa, karamelu, podtóny kubánského tabáku
- Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
- Profil pražení: střední
~ ~ ~
Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení
~ ~ ~
Příprava kávy Cuba Primavera
Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.
Kubánská zrnková káva Primavera
vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
- výborná i v moka konvičce
~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo
- vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr
, french press
, a další
Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy.
Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:
~ ~ ~
Původ kávy Cuba Primavera
Káva pochází z centrální oblasti ostrova Kuba, z farem v regionech Sancti Spítiritus, Cienfuegos a Villa Clara. Tyto kávové regiony region patří mezi znalci kubánské kávy k vyhlášeným oblastem tohoto ostrova.
Farmy, ze kterých pochází zrnka se rozprostírají v nadmořské výšce od 1200 do 1500 m.n.m. Kávovník má díky unikátním přírodním podmínkám v úpatí pohoří Escambray vynikající podmínky pro kultivaci. Káva z této oblasti má proto bohatou a přitom vyváženou chuť s minimální aciditou.
Káva se pěstuje z odrůdy kávovníku arabica Typica, jedné z původních odrůd arabiky. Je ručně sbíraná, zpracovaná mokrou metodou, a dosáhla bodového ohodnocení 83 bodů.
~ ~ ~
Pražení a balení
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."
Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči.
Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.
Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.
"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."
Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Dle metody přípravy: | Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva |
Původ: | Kubánská káva |
Farma: | více drobných farmářů |
Cupping skóre: | 83 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.200 až 1.500 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Typica |