Honduras Cocafelo mletá káva

☕️ jemně sladká chuť karamelu, oříšků a podtóny sušených fíků
 ✔️ káva vhodná do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na turka Kava_vhodna_na_turka, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i pro french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
6.10.2022 6.10.2022 Zvolte variantu
400 Kč od 200 Kč - –15 % až –15 % 200 Kč 340 Kč od 200 Kč
Honduras Cocafelo mletá káva
Mletá honduraská káva Cocafelo
- –15 % až –15 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Honduras Cocafelo

Káva od pěstitelské organizace Cocafelol z městečka La Labor na západě Hondurasu. 

Tato zrna mají příjemnou lehce sladkou chuť karamelu minimální aciditu. Ucítíte v ní oříšky, jemnou čokoládu a podtóny sušených fíků. Káva Cocafelo je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

  • ZeměHonduraská káva Honduraska_kava
  • Region: Nueva Ocotepeque
  • Farma: drobní farmáři z organizace Cocafelol
  • Chuť: jemná chuť karamelu, oříšků, jemné čokolády a podtóny sušených fíků  
  • Příprava: mletá káva je od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Honduras Cocafelo

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.

V případě mleté kávy je káva od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání.

Honduraská mletá káva Cocafelo

  • výborná v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, či na turka Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Honduras Cocafelo

Organizace Cocafelol vznikla v městečku La Labour v regionu Ocotepeque již v roce 2000 společnými silami 20 místních producentů. Tato organizace poskytuje technickou a finanční podporu lokálním farmářům při pěstování výběrových káv.

V posledních letech se organizace zaměřuje především na vysoce kvalitní výběrové kávy pěstované organicky. Zdejší producenti se zaměřují na pěstování udržitelným způsobem a jsou držiteli certifikátů USDA organic, UTZ a Fairtrade již od roku 2011. K dnešnímu dni má Cocafelol 405 členů. 

 

Původ honduraské kávy Cocafelo

Kávovníky jsou zde pěstovány v nadmořské výšce od 1.200 do 1.700 m.n.m.

Díky vysoké vlhkosti vzduchu, průměrným teplotám okolo 20ºC a bohaté minerální půdě mají tato kávová zrna bohatou a výraznou chuť. Sklizeň zde probíhá jednou ročně, zrnka jsou sbírána ručně a následně jsou přepravena do zpracovatelské stanice.

Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Catuai, Caturra a Pacamara, zrnka jsou zpracována mokrou metodou. Káva dosáhla bodového ohodnocení 83,5 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_Cafe_Montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Mleta_honduraska_kava_Cocafelo_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Mletá káva Arabica
Původ: Honduraská káva
Farma: Asociace farmářů Cocafelol
Cupping skóre: 83,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.200 až 1.700 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Catuai, Caturra a Pacamara

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.