Honduras Cocafelo mletá káva

Jemně sladká káva s chutí karamelu, oříšků, jemné čokolády a podtóny sušených fíků.

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka konvičky
  • Turecká káva
  • Na filtr
  • Na french press
Velikost balení ?
Hrubost mletí ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 Zvolte variantu
400 Kč 400 Kč 400 Kč 400 Kč 400 Kč 400 Kč od 200 Kč - - - - - - –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % až –15 % 200 Kč 200 Kč 200 Kč 200 Kč 200 Kč 200 Kč 340 Kč 340 Kč 340 Kč 340 Kč 340 Kč 340 Kč od 200 Kč
Honduras Cocafelo mletá káva
Honduras cocafelo kava mleta c
arabica Původ Honduras
- - - - - - –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % –15 % až –15 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Kávu z Hondurasu patří mezi moje nejoblíbenější. Skvěle se praží a výsledná káva chutná prostě skvěle. Je to takový mix sladkých jemných tónů: fíky, čokoláda a oříšky. A přitom všem minimální kyselost.”

O kávě Honduras Cocafelo

Tato káva s minimální aciditou pochází od pěstitelské organizace Cocafelol z městečka La Labor na západě Hondurasu. Zaujme sladkou chutí po karamelu, oříšcích a jemné čokoládě, kterou doplňují podtóny sušených fíků.

Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat na všechny způsoby od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtrovanou kávu a french press.

Káva z horských oblastí Hondurasu

Honduraská káva s minimální aciditou pochází od pěstitelské organizace Cocafelol z městečka La Labor na západě Hondurasu, kde místní kávovníky pěstují v nadmořské výšce od 1 200 do 1 700 m n. m. Díky vysoké vlhkosti vzduchu, průměrným teplotám okolo 20 ºC a bohaté minerální půdě mají zrna bohatou a výraznou chuť. Sklizeň zde probíhá jednou ročně, a to vždy ručně.

Honduras

83,5 bodů dle SCAA

Tato jemná honduraská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 83,5 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Catuai, Caturra a Pacamara, které prošly mokrou metodou zpracování.

Co je hodnocení SCA?

Udržitelné pěstování a vysoká kvalita

Organizace Cocafelol vznikla v městečku La Labour v regionu Ocotepeque v roce 2000, a to společnými silami 20 místních producentů. Od té doby poskytuje technickou a finanční podporu lokálním farmářům při pěstování výběrových káv. V posledních letech se organizace zaměřuje především na vysoce kvalitní výběrové kávy pěstované organicky a udržitelně, díky čemuž jsou zdejší producenti držiteli certifikátů USDA organic, UTZ a Fairtrade.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Honduraská mletá káva
Profil pražení: Hodnota 2
Kyselost: Hodnota 1
Obsah kofeinu: Hodnota 3
Země původu: Honduras,
Cupping skóre: 83,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.200 až 1.700 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Catuai, Caturra a Pacamara
5
6x
4
5x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 10.6.2023
+ 100 % arabica

Honduraská káva je 100 % arabica, není kyselá, spíše sladší. Chutná výborně. Doporučuji