La Parada mletá káva

☕️ příjemně sladká káva, plné tělo, chuť oříšků a čokolády
 ✔️ káva vhodná do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na turka Kava_vhodna_na_turka, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i pro french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
6.10.2022 6.10.2022 Zvolte variantu
400 Kč od 200 Kč - –15 % až –15 % 200 Kč 340 Kč od 200 Kč
La Parada mletá káva
Mletá káva La Parada
Novinka
- –15 % až –15 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě La Parada

Parádně sladěná káva z vyhlášených kávových oblastí Brazílie a Kolumbie. 

Káva je příjemně sladká a dokonale kombinuje chuť oříšků a čokolády

  • Země: směs káv z Brazílie a z KolumbieBrazilska_kavaKolumbijska_kava
  • Chuť: příjemně sladká kávachuť oříšků a čokolády
  • Příprava: mletá káva je od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy La Parada

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

V případě mleté kávy je káva od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání.

Mletá káva La Parada

  • výborná v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, či na turka Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

PripravaPokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy La Parada

Káva použitá do této směsi pochází z farem v regionu Minas Gerais v Brazílii a z farem v oblastech Kolumbijských And v regionu Huila. Nadmořská výška, ve které se kávovníky pěstují se pohybuje v rozmezí od 850 m.n.m. v případě brazilských farem, až po svahy sahající do výšky 2.000 m.n.m. v případě farem v Kolumbii.   

Puvod_kavy_La_Parada_1126

Každou kávu zakomponovanou do této směsi ~ celkem 3 různé druhy káv ~ pražíme samostatně a podle vlastní receptury. Až po upražení a vychlazení kávových zrn dochází k dokonalému promíchání

Zrnka z výše položených farem dodávají kávě sladkou bohatou chuť. Kávy z brazilských farem naopak přidávají do směsi příjemně sladkou chuť oříšků a čokolády, celou směs navíc zjemňují a vyrovnávají.  

Puvod_kavy_La_Parada_2_1126

Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 82,5 až po 84 bodů dle SCAA. Zrnka jsou ručně sbíraná a ve směsi naleznete odrůdy kávovníku arabica Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, Catucai a Mundo Novo. Zrna byla zpracována mokrou metodou v případě kolumbijské kávy a suchou metodou a metodou honey v případě brazilské kávy

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Mletá káva La Parada

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Mletá káva Arabica
Původ: Kolumbijská káva a Brazilská káva
Cupping skóre: 82,5 až 84 bodů
Metoda zpracování: 50% Arabica: Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon a Yellow Catuaci; 50% Robusta
Nadmořská výška: 850 až 2.000 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, Catucai a Mundo Novo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.