Názor pražiče Honzy
,,Tahle káva kombinuje několik kvalitních bio arabik s těžko sehnatelnou výběrovou robustou v bio kvalitě. Káva má díky tomu nulovou kyselost a chuťově jemný až sladký projev. A ucítíte v ní podtóny oříšků, nugátu a čokolády.”
O ekologicky pěstované kávě
Tato bio káva z farem v Kolumbii, Hondurasu, Peru a Tanzánii potěší sladkými podtóny čokolády, nugátu a oříšků. Káva 80÷20 v sobě má i 20% podíl výběrové bio robusty. Díky tomu si vychutnáte její lahodnou jemnost, přitom bez jakékoli kyselosti.
Bio zrna farmáři pěstují bez použití pesticidů či herbicidů. Nejsou potřeba: Káva těží z přírodně bohaté půdy, která jí propůjčuje plnost a charakter. Pečlivá práce místních farmářů zajišťuje, že každý krok pěstování probíhá v souladu s přírodou, což se odráží v harmonii chutí a kvalitě každého zrnka.
Výběrem této kávy podpoříte nejen kvalitní produkt, ale i udržitelné zemědělství a ekologický přístup, který respektuje místní ekosystémy.
Tato bio zrna pražíme na mírně tmavší profil. Káva se tak ideálně hodí pro celou řadu metod přípravy od klasického kávovaru přes moka konvičku až po french press. Nejlepší ale bude na espressu.
Bio káva stvořená pro espresso s certifikací
Farmáři z Kolumbie, Hondurasu, Peru a Tanzánie, se kterými spolupracujeme, musí splňovat náročné standardy pro pěstování bio kávy. Místní družstva sdružují stovky malých pěstitelů, kteří se věnují ekologickému zemědělství a dbají na udržitelné postupy.
Tyto rodiny se pěstování kávy věnují po generace a s velkou péčí neustále zlepšují své techniky, aby zajistily zdraví půdy i pro budoucí generace.
A třebaže většina bio kávy putuje na trhy západní Evropy, těší nás, že nyní můžeme tuto prémiovou bio kávu nabídnout i vám.
81 až 85,5 bodů dle SCAA
Naše bio káva na dokonalé espresso se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Najdete tu 20 % výběrové bio kávy robusta a zbytek tvoří 80% arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata a Parainema.
Kávová zrna sbírají farmáři vždy ručně a zpracovávají je jak mokrou metodou (v případě kávy z Kolumbie, Hondurasu a Peru), tak i suchou neboli naturální metodou (v případě kávy z Tanzánie).
Co je hodnocení SCA?
Prvotřídní káva, mistrovské pražení a tvrdá práce
Bio Espresso 80÷20 se obejde bez pesticidů díky bohaté půdě a zodpovědnému přístupu místních farmářů. Zaměřují se na ekologické zemědělství. Poznáte to na chuti i vůni své kávy.
Ideální klimatické podmínky, jako jsou vyšší nadmořské výšky, vyrovnané teploty a dostatek srážek, poskytují perfektní prostředí pro pěstování kávovníků bez potřeby chemických zásahů.
Spojení těchto přírodních podmínek a neúnavné práce farmářů, kteří se starají o kvalitu půdy a zdraví rostlin, umožňuje nejen pěstování, ale i celkovou produkci kávy v souladu s přírodou, bez použití chemických hnojiv a pesticidů.
Jak pražíme a skladujeme bio kávu
Pražíme ji ve speciální malé pražičce po drobných dávkách. I při skladování čerstvé bio kávy splňujeme přísné podmínky certifikace Biokont. Díky tomu k vám káva dorazí přesně tak voňavá a čerstvá, jak bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
|
Bio káva |
|
Hodnota 4 |
|
Hodnota 0 |
|
Hodnota 4 |
|
Kolumbie, Honduras, Peru, Tanzánie |
|
81 až 85,5 bodů |
|
Suchá metoda a mokrá metoda |
|
800 až 2 050 m n.m. |
|
80% bio arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata, Parainema; 20% bio robusta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.