🚚 Doprava přes Zásilkovnu je celý týden zdarma 🎉 Dopřejte si lahodnou kávu, a dopravu nechte na nás ☕
Bio Ñuño mletá bio káva
Naše signature káva v bio kvalitě. Čerstvě pražená 100% arabica, perfektní na espresso z kávovaru i na filtr. Potěší jemnou ovocitou chutí a čokoládovými podtóny.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press



Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Názor pražiče Honzy
,,Káva, která chutná skvěle jak na espressu, tak v moka konvičce či na filtru. A v bio kvalitě. Inspirovali jsme se u našeho bestselleru Eño Ñuño a ochutnávali a ladili ji tak dlouho, dokud nechutnala přesně tak, jak měla. Vy ji nyní můžete mít doma na pár kliknutí.”
Bio varianta našeho kávového bestselleru
Na naší první směsi kávy Eño Ñuño jsme si dali nejvíc záležet. Jde o jemnou kávu s plným tělem, příjemně sladkou chutí a podtóny mléčné čokolády, jeden z bestsellerů naší pražírny. Velmi podobně chutná i nová kávová směs v bio kvalitě.
Pro bio kávu se k nám vrací stále více kávomilů
Toužili po kávě, která bude stejně jako Eño Ñuño skvělá na espresso i na filtr. Tady je. Podpořte s námi zelenou planetu a místní farmáře. V tomto případě z Jižní Ameriky.

Lahodná, vyvážená káva s jemným tělem a sladkou ovocitou chutí
Bio směs osloví kávomily, kteří hledají v kávě jemnou aciditu. Příjemně ji doplňují podtóny mléčné čokolády. Zákazníci v recenzích oceňují nejen skvělou chuť, ale i krásnou vůni hned po rozbalení.

Podtóny oříšků i čokolády. Čerstvě pražená bio káva do kávovaru i na filtr
Káva Bio Ñuño k vám dorazí čerstvě pražená na střední profil. Pochutnáte si na ní v espressu i na filtru. Vyberte metodu přípravy, kterou máte nejradši: Od klasického kávovaru přes moka konvičku po french press.

Ekologické pěstování kávy bez chemie
Kávovou směs Bio Ñuño pro vás pražíme z čerstvých kávových zrn od farmářů z Jižní Ameriky. Pěstují kávu ekologicky, bez chemických pesticidů nebo herbicidů. Poznáte to na chuti i vůni své kávy.
Jak to, že k pěstování bio kávy nepotřebují farmáři chemické pesticidy ani herbicidy?
Díky ideálním klimatickým podmínkám a kvalitě půdy, kde kávovníky pěstují: Ve vyšších nadmořských výškách bez výraznějších výkyvů teplot, zároveň ale s dostatkem srážek. Půda bohatá na cenné živiny propůjčuje kávě plnou chuť a charakter.
Svůj podíl na úspěchu nese i neúnavná práce místních farmářů. Výběrem naší signature bio kávy si dopřejete nejen skvělou chuť, ale podpoříte i udržitelné zemědělství s respektem k přírodě.

81 až 85,5 bodů dle SCAA
Bio Ñuño vyniká vysokým cuppingovým skóre od profesionálních testerů kávy. Označují tak velmi dobrou kávu s vyváženým chuťovým profilem.
Směs tvoří pečlivě vyvážená 100% arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata a Parainema.
Kávová zrna sbírají farmáři vždy ručně a zpracovávají je mokrou metodou.

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Jak pražíme a skladujeme bio kávu
Pražíme ji ve speciální malé pražičce po drobných dávkách. I při skladování čerstvé bio kávy splňujeme přísné podmínky certifikace Biokont. Díky tomu k vám káva dorazí přesně tak voňavá a čerstvá, jak bychom si ji sami přáli dostat.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá bio káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 3 |
Kyselost: | Hodnota 2 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie, Honduras, Peru |
Cupping skóre: | 81 až 85,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1 100 až 2 050 m n. m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata, Parainema |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.