Brazil Fazenda Sertão zrnková káva

☕️ chuť oříšků, mléčné čokolády a podtóny sušených švestek
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
400 Kč 800 Kč od 200 Kč - –15 % –20 % až –20 % 200 Kč 340 Kč 640 Kč od 200 Kč
Brazil Fazenda Sertão zrnková káva
Brazilská zrnková káva Fazenda Sertão
- –15 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Brazil Fazenda Sertão

Káva z rodinné farmy Fazenda Sertão, kterou obhospodařuje již čtvrtá generace farmářů rodiny Pereirů.

Zrnka z této farmy jsou velice jemná a nesou v sobě příjemně sladkou chuť mléčné čokolády, oříšků a podtóny sušených švestek. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

  • ZeměBrazilská káva Brazilska_kava
  • Region: Minas Gerais
  • Farma: Fazenda Sertão
  • Chuť: jemná chuť oříšků, mléčné čokolády a podtóny sušených švestek  
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Brazil Fazenda Sertão

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.

Brazilská zrnková káva Fazenda Sertão

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Brazil Fazenda Sertão

Zrnka pochází z rodiné farmy Fazenda Sertão rodiny Pereirů poblíž městečka Carmo de Minas. Farma se nachází v největším kávovém regionu v Brazílii Minas Gerais. Pěstuje se zde na svahovité farmě o rozloze přes 330 hektarů v nadmořské výšce 1.100 až 1.450 m.n.m.

Historie farmy Fazenda Sertão je spjatá s rodinou Pereirů již přes 100 let. José Isidro Pereira se narodil do farmářské rodiny v městečku Carmo de Minas. Tehdy mladý muž po studiích vrátil na rodinou farmu kterou čerstvě zdědil. Třebaže byl vystudovaný zubař, rozhodl se pokračovat v tradici svých předků a ujal se chodu této rozsáhlé farmy. 

Puvod_brazilske_zrnkove_kavy_Fazenda_Sertao_03

Dnes na farmě hospodaří jeho žena Nazareth se svými dětmi a vnoučaty. Rodina Pereirů zde každý rok svou neúmornou prací usiluje o tu nejlepší možnou sklizeň. Farma má rozlohu přes 330 hektarů. Teplota se v této oblasti pohybuje v průměru kolem 18ºC, a nadmořská výška přesahuje 1 000 m.n.m. Káva se zde pěstuje na svazích s podložím bohatým na minerály, které jsou pro kvalitu kávy tolik důležité. Strmé svahy navíc pomáhají udržovat kávovníky v dobré kondici během zimních měsíců. Díky všem těmto faktorům je tato káva, kterou pro vás každý den pražíme, tak lahodná.

Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon, zrnka jsou zpracována metodou honey. Káva dosáhla bodového ohodnocení 84 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_Cafe_Montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Brazilska_zrnkova_kava_Fazenda_Sertao

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Brazilská káva
Farma: Fazenda Sertão
Cupping skóre: 84 bodů
Metoda zpracování: Metoda honey
Nadmořská výška: 1.150 až 1.450 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení