Názor pražiče Honzy
,,Tahle káva je mojí častou volbou na odpolední french press po práci. Je silná a výrazná, ale přesto si udržuje příjemnou hořkost. Hodí se na všechny přípravy ale za mě rozhodně vede french press.”
O kávě Mexico Ejido la Piña
Káva pochází od drobných farmářů z proslulé kávové oblasti v okolí městečka Ejido la Piña v regionu Veracruz na jihovýchodě Mexika. Zaujme delikátní chutí s minimální aciditou, ve které ucítíte hořkou čokoládu s podtóny muškátového ořechu.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat při přípravě jakoukoli metodou od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtr a french press.
Káva od drobných farmářů na jihovýchodě Mexika
Zrna pochází od drobných farmářů z okolí městečka Ejido la Piña v pobřežní oblasti na jihovýchodě Mexika proslulé kvalitními kávami. Kávovníky se zde pěstují ve svahovitém terénu v nadmořských výškách od 1 150 do 1 550 m n. m. Rostou zpravidla ve stínu vyšších stromů a celkově v mírně chladnějších podmínkách oproti zbytku pěstitelských oblastí. Díky tomu zrnka získávají svou charakteristickou delikátní chuť.
Citlivé spojení pěstitelských tradic a moderních technologií
Mikroregion v okolí městečka Ejido la Piña patří mezi ty nejrozvinutější oblasti v Mexiku co se týče kultivace výběrových káv. Dvousetletá tradice pěstování se zde snoubí s moderními technologiemi farmaření. Díky tomu si káva z regionu Velacruz udržuje vysokou kvalitu.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
|
Mexická mletá káva |
|
Hodnota 3 |
|
Hodnota 2 |
|
Hodnota 3 |
|
Mexiko, |
|
81,5 bodů |
|
Mokrá metoda |
|
1 150 až 1 550 m n. m. |
|
Typica, Bourbon a Caturra |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.