Mexico Ejido la Piña mletá káva

☕️ chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu
✔️ káva vhodná do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na turka Kava_vhodna_na_turka, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i pro french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
6.10.2022 6.10.2022 Zvolte variantu
420 Kč od 210 Kč - –15 % až –15 % 210 Kč 355 Kč od 210 Kč
Mexico Ejido la Piña mletá káva
Mexická mletá káva Ejido la Piña
- –15 % až –15 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Mexico Ejido la Piña

Káva od drobných farmářů z proslulé kávové oblasti v okolí městečka Ejido la Piña v regionu Veracruz na jihovýchodě Mexika.

Zrnka kávy z této oblasti mají delikátní chuť s minimální aciditou a velice příjemnou chutí hořké čokolády, s podtóny muškátového ořechu. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

  • Země: Mexická kávaMexická káva
  • Region: Veracruz
  • Farma: drobní farmáři z okolí městečka Ejido la Piña
  • Chuť: delikátní káva, chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu, minimální acidita
  • Příprava: mletá káva je od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání
  • Profil pražení: střední Stupeň pražení mexické kávy Ejido la Piña 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Mexico Ejido la Piña

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.

V případě mleté kávy je káva od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání.

Mexická mletá káva Ejido la Piña

  • výborná v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, či na turka Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Mexico Ejido la Piña

Zrna pochází od drobných farmářů z okolí městečka Ejido la Piña v pobřezní oblasti na jihovýchodě Mexica proslulé kvalitními kávami. Kávovníky se zde pěstují ve svahovitém terénu v nadmořských výškách od 1.150 do 1.550 m.n.m. Tato kávová oblast je spojená s kultivací kávovníku arabica již od počátku pěstování kávy v Mexiku na přelomu 18. a 19. století.

Kávovníky se zde pěstují zpravidla ve stínu vyšších stromů a celkově v mírně chladnějších podmínkách oproti zbytku pěstitelských oblastí. Díky tomu zrnka z této oblasti získávají svou charakteristickou delikátní chuť

Mexicka_zrnkova_kava_Ejido_la_Pina

Mikroregion v okolí městečka Ejido la Piña patří mezi ty nejrozvinutější oblasti v Mexiku co se týče kultivace výběrových káv. Dvousetletá tradice pěstování se zde snoubí s moderními technologiemi farmaření a díky tomu si káva káva z regionu Velacruz udržuje vysokou kvalitu. Svahovitost zdejšího terénu pak zajišťuje zdraví kávovníků v období zimy. 

Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Typica, Bourbon a Caturra, zrnka jsou zpracována mokrou metodou. Káva dosáhla bodového ohodnocení 81,5 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_Cafe_Montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Mexicka_mleta_kava_Ejido_la_Pina_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Mletá káva Arabica
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Mexická káva
Farma: drobní farmáři z okolí Ejido la Piña
Cupping skóre: 81,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.150 až 1.550 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Typica, Bourbon a Caturra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.