Natur Decaf bezkofeinová zrnková káva

☕️ výrazně sladká chuť, podtóny medu, cukrové třtiny a pomeranče
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
500 Kč 1 000 Kč od 250 Kč - –12 % –16 % až –16 % 250 Kč 440 Kč 840 Kč od 250 Kč
Natur Decaf bezkofeinová zrnková káva
Bezkofeinová zrnková káva Natur Decaf
- –12 % –16 % až –16 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O bezkofeinové kávě Natur Decaf

Tato bezkofeinová káva pochází z farem rozprostírajících se po svazích Kolumbijského masivu a k její dekofeinizaci bylo použito té nejšetrnější metody dekofeinizace využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.

V chuti výrazně sladká, má šťavnaté tělo a ucítíte v ní podtóny cukrové třtiny, pomeranče a medu. Chuťový zážitek i pro ty, kteří by po bezkofeinové kávě jinak nikdy nesáhli.

  • ZeměKolumbijská káva Kolumbijska_kava
  • Region: Tolima
  • Farma: společenství malých farmářů
  • Chuť: výrazně sladká chuť, podtóny medu, cukrové třtiny a pomeranče 
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni *na první pohled zrnka vypadají tmavěji, to je však dáno procesem dekofeinizace, nikoli pražením*

Bezkofeinová zrnková káva Natur Decaf dosáhla vynikajících výsledků v rozsáhlém testování bezkofeinových káv nezávislou firmou dTest. Naše káva se díky tomu pyšní značkou kvality od dTestu! 

~ ~ ~

Příprava ~ Dekofeinizace ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava bezkofeinové kávy Natur Decaf

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Bezkofeinová zrnková káva Natur Decaf

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Dekofeinizace kávy Natur Decaf

Kofein lze z kávy dostat mnoha způsoby a i v rámci různých procesů jsou to mnohdy detaily, které rozhodují o kvalitě výsledné chuti.

O různých metodách dekofeinizace kávy jsme pro vás sepsali článek zde: Jak se vyrábí bezkofeinová káva. 

Jak ale probíhá dekofeinizace v případě naší bezkofeinové kávy Natur Decaf?

Jak_se_vyrabi_bezkofeinova_kava_

- k procesu dekofeinizace dochází ještě v zemi původu kávy před exportem kávy do Evropy, tedy v době kdy je kávové zrno zelené, nepražené

- pro členské státy EU je stanoveno, že bezkofeinová káva je taková káva, která byla zbavena kofeinu do té míry, že zůstatková hodnota kofeinu v zrnu kávy je maximálně 0,1% (z původních hodnot 1,3 až 1,4 % kofeinu v zrnu v případě arabiky)

voda použitá při procesu dekofeinizace je studniční z horského pramene, díky čemuž neobsahuje žádnou chemii, která by negativně ovlivňovala kvalitu kávového zrna

rozpouštědlo používané při dekofeinizaci je z cukrové třtiny, získané pomocí kontrolované fermentace melasy

Proces dekofeinizace

  1. zelená zrna jsou za účelem postupného změkčení zvlhčovaná pomocí vodní páry
  2. zvlhčená zrna jsou ponořena do vodní lázně (85 °C) do níž je vpouštěno přírodní rozpouštědlo z melasy z cukrové třtiny uvolňující kofein v kávových zrnech 
  3. voda je v průběhu 11 hodin trvající vodní lázně několikrát recyklována, dokud není dosaženo požadované minimální hodnoty kofeinu v zrnu
  4. kávová zrna zbavená kofeinu jsou pomocí vodní páry po vytažení z vodní lázně po dobu 3 hodin pomalu očišťována od zbytků přírodního rozpouštědla z melasy
  5. po očištění jsou kávová zrna po dobu 6 hodin postupně vysušována na požadovanou vlhkost zrna 11,5 %

~ ~ ~

Původ bezkofeinové kávy Natur Decaf

Zrnka Natur Decaf pochází od skupiny farmářů v hornatém regionu Tolima, který je jedním z hlavních zdrojů výběrové kolumbijské kávy pro gurmány po celém světě. Pěstuje se na úrodných svazích Kolumbijského masivu a zbavuje se kofeinu ještě v zemi původu, tedy v Kolumbii. K dekofeinizaci dochází ve speciální vodní lázni, do které se přidává přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.  

Puvod_bezkofeinove_zrnkove_kavy_Natur_Decaf

Zrnka se během procesu dekofeinizace nikdy nezbaví kofeinu na 100%, naopak vždy zůstává jisté zbytkové minimum kofeinu. Norma maximálního množství kofeinu v bezkofeinové kávy pro státy Evropské Unie je stanovena na úroveň 0,1% kofeinu v zrnu. V případě klasické kofeinové kávy je přitom u arabiky původní podíl kofeinu v zrnu v rozmezí 1,1 až 1,5%, a v případě robusty 2,2 až 2,7%. Káva Natur Decaf je zbavena kofeinu do té míry, že z původní hodnoty 1,4% kofeinu v kávovém zrnku činí zbytková hodnota pouze 0,03% kofeinu v zrnku

Zrnka se pěstují v nadmořské výšce v rozmezí 1.800 až 2.100 m.n.m. na svazích pohoří Kolumbijského masivu. Díky strmým svahům, podloží bohatému na minerály, stálé teplotě a vysoké vlhkosti vzduchu zde má káva perfektní podmínky pro pěstování. Sklízí se dvakrát do roka.  Složení odrůd kávovníku arabica v této kávě: Castillo, Caturra a Bourbon. Je ručně sbíraná,  zpracovaná mokrou metodou a dosáhla bodového ohodnocení 84,5 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_Cafe_Montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Bezkofeinova_zrnkova_kava_Natur_Decaf_830

 

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

 

Kategorie: Káva bez Kofeinu
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Kolumbijská káva
Farma: drobní farmíři z regionu Tolima
Cupping skóre: 84,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda; přírodní dekofeinizace
Nadmořská výška: 1.800 až 2.100 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Castillo, Caturra a Bourbon

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení