🎄 Až do Vánoc rozdáváme dárky 🎁 Ke každé objednávce nad 1600 Kč od nás dostanete ikonický hrníček z loga naší pražírny zdarma ☕
Vánoční směs Navidad zrnková káva
Káva s výrazným tělem a chutí fíků, čokolády a lískových oříšků. Naprosto minimální acidita.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press



Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Názor pražiče Honzy
,,Za mě jedna z nejlepších káv která prochází naší pražičkou. Hodí se na všechny přípravy, chutná prostě skvěle. Doufám že ji Ježíšek nadělí pod stromeček i mně.”
O Vánoční kávě Navidad
Dokonale sladěná káva z vyhlášených kávových oblastí Kolumbie, Brazílie a Hondurasu. Káva má vyvážené plné tělo a ucítíte v ní chuť fíků a sladké tóny mléčné čokolády a oříšků.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat na všechny způsoby. Bude chutnat skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce či na filtru.

Káva z Kolumbijských And, z Hondurasu a Minas Gerais v Brazílii
Kávová zrna pocházejí z nadmořských výšek od 1 150 do 1 950 m. n. m. Zrnka z níže položených oblastí pocházejí z Brazílie a z Hondurasu, z výše položených oblastí kolumbijských And.Kávu jsme sladili tak, aby měla v chuti naprosto minimální aciditu a přesto si zachovala chuťovou bohatost. Zrnka z Hondurasu chuti dodávají příjemnou hořkosladkou chuť. Zrnka z Brazílie pak kávu mírně zjemňují a Kolumbijská káva pak kávu podtrhává svou výrazností, čímž celé směsi dodává dokonalý šmrnc.

83,5 až 84 bodů dle SCAA
Všechny kávy v této směsi se pyšní vysokým cuppingovým skóre. Kávová zrna sbírají místní vždy ručně. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Catuai, Castillo, Caturra, Pacamara, Yellow Catucai, Bourbon, Yellow Bourbon a Red Bourbo. Kolumbijská káva a Honduraská káva prošly zpracováním mokrou metodou, káva z Brazílie potom metodou honey.

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry
Kategorie: | Vánoční káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 2 |
Kyselost: | Hodnota 1 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 3 |
Země původu: | Kolumbie, Brazílie, Honduras, |
Cupping skóre: | 83,5 až 84 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda a metoda Honey |
Nadmořská výška: | 1.150 až 1.950 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | Catuai, Castillo, Caturra, Pacamara, Yellow Catucai, Bourbon, Yellow Bourbon a Red Bourbon |