Brazil Paraiso Estate zrnková káva

☕️ chuť čokolády, jemného karamelu a sladkého nugátu
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
19.8.2022 19.8.2022 19.8.2022 Zvolte variantu
440 Kč 880 Kč od 220 Kč - –14 % –20 % až –20 % 220 Kč 380 Kč 700 Kč od 220 Kč
Brazil Paraiso Estate zrnková káva
Brazilská zrnková káva Paraiso Estate
Novinka
- –14 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Brazil Paraiso Estate

Zrnka z brazilské farmy Paraiso, kterou obhospodařuje farmář Guy Carvalho již přes 30 let.

Brazilská káva Paraiso Estate má příjemně lehké tělo. Ucítíte v ní chuť čokolády, jemného karamelu, sladkého nugátu a lehké podtóny třešní. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

  • ZeměBrazilská káva Brazilska_kava
  • Region: Minas Gerais, distrikt Cabo Verde
  • Farma: Paraiso
  • Chuť: lehké tělo, chuť čokolády, jemného karamelu a sladkého nugátu; nízká kyselost
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Brazil Paraiso Estate

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.

Brazilská zrnková káva Paraiso Estate

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

Priprava

Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Brazil Paraiso Estate

Káva pochází z farmy Paraiso Estate kterou zakoupil v roce 1990 agronom Guy Carvalho aby naplnil svou vášně pro kvalitní kávu.Farma Paraiso se nachází v tradičním kávovém distriktu Cabo Verde v rozlehlém regionu Minas Gerais.

Zrnka se zde sklízejí jednou do roka, a sice od května do srpna. Nadmořská výška farmy se pohybuje v rozmezí 900 až 1.100 m.n.m. Kávovníky mají v tomto regionu ideální podmínky pro pěstování ve všech směrech ~ ideální nadmořská výška, stálá teplota v průběhu roku či vhodná vlhkost vzduchu. V roce 1996 se zrnka z této farmy zúčastnila projektu Gourmet v Brazílii za účelem zvýšení kvality kultivace kávy. To postupně vedlo k zavedení nového způsobu zpracovávání kávy metodou natural. Touto metodou se zde kávové třešně zpracovávají do dnes.   

Původ brazilské zrnkové kávy Paraiso Estate

Kávu pro farmáře Carvalha zpracovává závod SMC, který se stará o zrnka před jejich exportem do naší pražírny. Závod SMC vznikl v roce 2009 za účelem podpory rozvoje výběrové kávy v Brazílii. Spolupracuje s mnoha drobnými farmáři v regionu. Má přes 11.500 členů a dohromady se zde zpracuje přes 4 miliony žoků výběrové brazilské kávy za rok. A kolik že je jeden žok kávy? V případě brazilských káv 60kg! 

Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Red Catuai, Yellow Catuai a Mundo Novo, zrnka jsou zpracována suchou metodou (natural) a pulped natural. Káva dosáhla bodového ohodnocení 84 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_Cafe_Montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Brazilska_zrnkova_kava_Paraiso_Estate_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Brazilská káva
Farma: Paraiso Estate
Cupping skóre: 84 bodů
Metoda zpracování: Suchá metoda
Nadmořská výška: 900 až 1.100 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Red Catuai, Yellow Catuai a Mundo Novo

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení