Espresso směs 70÷30 zrnková káva

Lahodná jemná káva bez jakékoli kyselosti, ideální na espresso. S chutí oříšků, čokolády a muškátového ořechu. 

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka konvičky
  • Turecká káva
  • Na filtr
  • Na french press
Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Hrubost mletí ?
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
21.6.2024 21.6.2024 21.6.2024 Zvolte variantu
446 Kč 892 Kč od 223 Kč - –12 % –19 % až –19 % 223 Kč 392 Kč 714 Kč od 223 Kč
Espresso směs 70÷30 zrnková káva
Espresso směs 70 30 c
Novinka směs
- –12 % –19 % až –19 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Jestli jste zvyklí na klasické espresso italského typu, tahle káva je ta správná volba. V chuti ucítíte jemnost, nulovou kyselost, a příjemné tóny oříšků, čokolády a nádech muškátového ořechu.”

O espresso směsi 70÷30

V této směsi najdete zrna z farem v Kolumbii, Brazílii, Mexiku a Vietnamu. Káva má oproti naší nejsilnější kávě Fuerte Espresso menší poměr robusty vůči arabice (robusta zde má podíl 30%) a je díky tomu lahodně jemná, přitom ale stále bez jakékoli kyselosti.

Zrna pražíme na mírně tmavší profil. Káva se tak ideálně hodí pro celou řadu metod přípravy od klasického kávovaru přes moka konvičku až po french press. Nejlepší ale bude na espressu.

Káva z kolumbijských And, Brazílie, Mexika a Vietnamu

Zrna v espresso směsi 70 ÷ 30 pochází od farmářů z Kolumbie, Brazílie, Mexika a z proslulé kávové oblasti Dien Bien ve Vietnamu.

Zrna pro tuto směs místní pěstují v nadmořských výškách od 600 m n. m., v případě vietnamských farem až po nadmořské výšky okolo 2 000 m n. m. v horských oblastech Kolumbie.

Espresso směs 70 ÷ 30 má díky kvalitě zrn z těchto regionů jemnou, dokonale vyváženou chuť a přitom nulovou kyselost.

81 až 84 bodů dle SCAA

Zrnka v této směsi jsou z 70% arabica a z 30% robusta. Najdete tu odrůdy arabiky Typica, Bourbon, Caturra, Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon.

Metody zpracování jsou washed v případě kolumbijské kávy a mexické kávy, metoda honey v případě brazilské kávy, a wet polished v případě kávy z Vietnamu. Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 81 až po 84 bodů na stupnici SCAA.

Co je hodnocení SCA?

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť

U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso směsi
Profil pražení: Hodnota 4
Kyselost: Hodnota 0
Obsah kofeinu: Hodnota 4
Země původu: Mexiko, Brazílie, Kolumbie, Vietnam
Cupping skóre: 81 až 84 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda a metoda Honey
Nadmořská výška: 600 až 2.000 m.n.m.
Odrůdy kávovníku: 70% Arabica: Typica, Bourbon, Caturra, Castillo, Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon; 30% Robusta
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 2.4.2024
+ vynikající mletí, výborná káva