Kenya Karibuni zrnková káva

☕️ vyvážené bohatě ovocné tělo, podtóny sladké chuti rybízu
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky, na filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
500 Kč 1 000 Kč od 250 Kč - –16 % –20 % až –20 % 250 Kč 420 Kč 800 Kč od 250 Kč
Kenya Karibuni zrnková káva
Keňská zrnková káva Karibuni
- –16 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Kenya Karibuni

Káva Kenya Karibuni pochází z drobných farem rozprostírajících se po úrodných svazích hory Mount Kenya v Keni.

Zrnka mají bohaté ale vyvážené ovocné tělo, příjemnou lehkou aciditu, a ucítíte v nich výrazně sladkou chuť rybízu .

  • Země: Keňská káva Kava_z_Keni
  • Region: Nyeri a Tharaka
  • Farma: společenství drobných farmářů
  • Chuťvyvážené bohatě ovocné tělo, podtóny sladké chuti rybízu 
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stredni_prazeni 

~ ~ ~

 Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Kenya Karibuni

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Keňská zrnková káva Karibuni

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr Kava_vhodna_na_filtr, french press Kava_vhodna_na_french_press, a další Kava_vhodna_na_turka

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

PripravaPokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ keňské kávy Karibuni

Zrnka pochází z drobných farem v regionech Nyeri a Tharaka v Keni. Káva se zde pěstuje rozprostírajících se po svazích masivu Mount Kenya. 

Plody z těchto oblastí mají díky vulkanické půdě skvělé podmínky pro pěstování. Káva je díky tomu příjemně sladká, s ovocným tělem, a přitom s minimální aciditou.

Puvod_kenske_zrnkove_kavy_Karibuni

Pěstování zrn kávovníku dnes v Keni zaměstnává více než 250.000 lidí. Výběrová káva z této země se díky obrovskému úsilí místních farmářů a ideálním přírodním podmínkám těší obrovské oblibě po celém světě.

V Keni se pěstuje pouze arabica. Kávovník arabský (arabica) se v Keni pěstuje již od roku 1893 kdy ji sem dovezli francouzští misionáři z ostrova Bourbon ~ dnešní Réunion. Zrnka se zde pěstují v nadmořské výšce 1.750 až 1.900 m.n.m. Bodové ohodnocení těchto zrn je 86 bodů, káva je ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Kenska_zrnkova_kava_Karibuni_830

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Původ: Káva z Keni
Farma: Drobní farmáři z regionů Nyeri a Tharaka
Cupping skóre: 86 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.750 až 1.900 m.n.m.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení