Mexico Ejido la Piña zrnková káva
☕️ chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu
✔️ káva vhodná do kávovaru , do moka konvičky
, na filtr
i na french press



O kávě Mexico Ejido la Piña
Káva od drobných farmářů z proslulé kávové oblasti v okolí městečka Ejido la Piña v regionu Veracruz na jihovýchodě Mexika.
Zrnka kávy z této oblasti mají delikátní chuť s minimální aciditou a velice příjemnou chutí hořké čokolády, s podtóny muškátového ořechu. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.
- Země: Mexická káva
- Region: Veracruz
- Farma: drobní farmáři z okolí městečka Ejido la Piña
- Chuť: delikátní káva, chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu, minimální acidita
- Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
- Profil pražení: střední
Příprava kávy ~
Hodnocení a reference ~
Původ kávy ~
Pražení a balení ~
Časté dotazy
Původ kávy Mexico Ejido la Piña
Zrna pochází od drobných farmářů z okolí městečka Ejido la Piña v pobřežní oblasti na jihovýchodě Mexica proslulé kvalitními kávami. Kávovníky se zde pěstují ve svahovitém terénu v nadmořských výškách od 1.150 do 1.550 m.n.m. Tato kávová oblast je spojená s kultivací kávovníku arabica již od počátku pěstování kávy v Mexiku na přelomu 18. a 19. století.
Kávovníky se zde pěstují zpravidla ve stínu vyšších stromů a celkově v mírně chladnějších podmínkách oproti zbytku pěstitelských oblastí. Díky tomu zrnka z této oblasti získávají svou charakteristickou delikátní chuť.
Mikroregion v okolí městečka Ejido la Piña patří mezi ty nejrozvinutější oblasti v Mexiku co se týče kultivace výběrových káv. Dvousetletá tradice pěstování se zde snoubí s moderními technologiemi farmaření a díky tomu si káva káva z regionu Velacruz udržuje vysokou kvalitu. Svahovitost zdejšího terénu pak zajišťuje zdraví kávovníků v období zimy.
Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Typica, Bourbon a Caturra, zrnka jsou zpracována mokrou metodou. Káva dosáhla bodového ohodnocení 81,5 bodů.
Jak kávu připravit
„Káva z Mexika se vyznačuje lehkou hořkostí a výrazným tělem“ - náš pražič Honza![]()
Hodí se na jakoukoliv přípravu:
- na espresso z kávovaru,
- do moka konvičky,
- na ledovou kávu cold brew,
- ale i pro přípravu turecké kávy,
- filtrované kávy, či kávy ve french pressu.
Káva chutná nejlépe, když je namletá až těsně před přípravou.Pokud byste ji chtěli namlít od nás, najdete v nabídce i mletou kávu.
Hodnocení a reference
Náš eshop obdržel certifikát spokojenosti zákazníků od Heuréky.
Spolupracujeme s desítkami kávových prodejen po celé republice, s největším českém online supermarketem či e-shopem
Poslední recenze
od našich zákazníků ↓
O pražírně
Ke kávě přistupujeme s respektem, který si zaslouží. Za každým zrnkem totiž stojí obrovské množství práce drobných farmářů po celém světě. Každé jedno zrnko vyžaduje speciální přístup.
Jakmile je káva upražená a odpočatá, je čas na balení. Používáme třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Zajistí delší čerstvost.
Cestu kávového zrnka ~ od farmáře v úpatí Kordiller, až po balíček z naší pražírny ~ popisujeme dopodrobna zde: Jak v Café Montaña pražíme kávu
Šetříme přírodu na všech frontách:
- Objednávku i fakturu od nás dostanete pouze elektronicky, nic netiskneme.
- Kávu získáte v balíčku o velikosti „tak akorát“ vzhledem k objemu objednávky.
- Zrnka balíme a etiketujeme ručně.
- Nepoužíváme plasty ani žádné jiné výplně.
Po otevření balíčku doporučujeme zamezit přístupu vzduchu k zrnkům. Káva si tak udrží výtečnou chuť po delší dobu.
Časté dotazy
Ano, tuto kávu nabízíme i namletou ~ mletá káva Mexico Ejido la Piña.
Podle zvolené metody přípravy vám kávu nameleme na správnou hrubost. Kávu meleme vždy až těsně před expedicí objednávky.
Na čerstvosti našich káv si zakládáme, stejně tak na rovnosti a upřímnosti k zákazníkům. Proto vám nebudeme tvrdit, že kávu pražíme až na základě přijatých objednávek. To totiž není možné technicky ani časově. Garantujeme ale, že káva od nás odejde vždy čerstvá, nejdéle pak 7 dní od upražení.
Minimální trvanlivost kávy je 12 měsíců.
Pokud dnes objednáte do 14.00, již zítra bude káva klepat na vaše dveře.
Přijaté a zaplacené objednávky vyřizujeme ještě ten samý den. Kávu osobně dovezeme do depa zvoleného přepravce a díky tomu hned druhý den budete mít kávu u sebe doma.
Cena dopravy je 40 Kč u všech dopravců. U objednávek nad 900 Kč je doprava zdarma.
K přepravě si můžete vybrat z následujících přepravních služeb
- GLS |
✔️
- DPD |
✔️
- Zásilkovna |
✔️
- Balíkovna |
✔️
Platby přijímáme všemi běžnými způsoby
- online platba kartou |
✔️
- online bankovní převod |
✔️
- klasický bankovní převod |
✔️
- dobírka |
✔️
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Dle metody přípravy: | Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva |
Země původu: | Mexiko |
Původ: | Mexická káva |
Farma: | drobní farmáři z okolí Ejido la Piña |
Cupping skóre: | 81,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.150 až 1.550 m.n.m |
Odrůdy kávovníku arabica: | Typica, Bourbon a Caturra |