Mexico Ejido la Piña zrnková káva
☕️ chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu
✔️ káva vhodná do kávovaru , do moka konvičky
, na filtr
i na french press



O kávě Mexico Ejido la Piña
Káva od drobných farmářů z proslulé kávové oblasti v okolí městečka Ejido la Piña v regionu Veracruz na jihovýchodě Mexika.
Zrnka kávy z této oblasti mají delikátní chuť s minimální aciditou a velice příjemnou chutí hořké čokolády, s podtóny muškátového ořechu. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.
- Země: Mexická káva
- Region: Veracruz
- Farma: drobní farmáři z okolí městečka Ejido la Piña
- Chuť: delikátní káva, chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu, minimální acidita
- Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
- Profil pražení: střední
~ ~ ~
Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení
~ ~ ~
Příprava kávy Mexico Ejido la Piña
Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.
Mexická zrnková káva Ejido la Piña
vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
- výborná i v moka konvičce
~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo
- vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr
, french press
, a další
Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy.
Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:
~ ~ ~
Původ kávy Mexico Ejido la Piña
Zrna pochází od drobných farmářů z okolí městečka Ejido la Piña v pobřezní oblasti na jihovýchodě Mexica proslulé kvalitními kávami. Kávovníky se zde pěstují ve svahovitém terénu v nadmořských výškách od 1.150 do 1.550 m.n.m. Tato kávová oblast je spojená s kultivací kávovníku arabica již od počátku pěstování kávy v Mexiku na přelomu 18. a 19. století.
Kávovníky se zde pěstují zpravidla ve stínu vyšších stromů a celkově v mírně chladnějších podmínkách oproti zbytku pěstitelských oblastí. Díky tomu zrnka z této oblasti získávají svou charakteristickou delikátní chuť.
Mikroregion v okolí městečka Ejido la Piña patří mezi ty nejrozvinutější oblasti v Mexiku co se týče kultivace výběrových káv. Dvousetletá tradice pěstování se zde snoubí s moderními technologiemi farmaření a díky tomu si káva káva z regionu Velacruz udržuje vysokou kvalitu. Svahovitost zdejšího terénu pak zajišťuje zdraví kávovníků v období zimy.
Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Typica, Bourbon a Caturra, zrnka jsou zpracována mokrou metodou. Káva dosáhla bodového ohodnocení 81,5 bodů.
~ ~ ~
Pražení a balení
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."
Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči.
Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.
Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.
"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."
Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.
Kategorie: | Čerstvá káva |
---|---|
Dle metody přípravy: | Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva |
Původ: | Mexická káva |
Farma: | drobní farmáři z okolí Ejido la Piña |
Cupping skóre: | 81,5 bodů |
Metoda zpracování: | Mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 1.150 až 1.550 m.n.m |
Odrůdy kávovníku arabica: | Typica, Bourbon a Caturra |