Mexico Ejido la Piña zrnková káva

☕️ chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvickyna filtr Kava_vhodna_na_filtr i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
10.2.2023 10.2.2023 10.2.2023 Zvolte variantu
Možnosti doručení
420 Kč 840 Kč od 210 Kč - –15 % –20 % až –20 % 210 Kč 355 Kč 670 Kč od 210 Kč
Mexico Ejido la Piña zrnková káva
Mexická zrnková káva Ejido la Pina full2c
Novinka
- –15 % –20 % až –20 %
Výběrová káva
Výběrová káva
Pražíme ta nejkvalitnější zrna
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Od 900 platíme dopravu my
Vždy čerstvě upražená
Vždy čerstvě upražená
Pražíme denně v Hradci Králové

O kávě Mexico Ejido la Piña

Káva od drobných farmářů z proslulé kávové oblasti v okolí městečka Ejido la Piña v regionu Veracruz na jihovýchodě Mexika.

Zrnka kávy z této oblasti mají delikátní chuť s minimální aciditou a velice příjemnou chutí hořké čokolády, s podtóny muškátového ořechu. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.

  • Země: Mexická kávaMexická káva
  • Region: Veracruz
  • Farma: drobní farmáři z okolí městečka Ejido la Piña
  • Chuť: delikátní káva, chuť hořké čokolády a podtóny muškátového ořechu, minimální acidita
  • Příprava: vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press
  • Profil pražení: střední Stupeň pražení mexické kávy Ejido la Piña  

Kavovar_80 Příprava kávy ~ Overeno_zakazniky_heureka_100 Hodnocení a reference ~ puvod Původ kávy ~ zrnka_100 Pražení a balení ~ otazky Časté dotazy


Původ kávy Mexico Ejido la Piña

Zrna pochází od drobných farmářů z okolí městečka Ejido la Piña v pobřezní oblasti na jihovýchodě Mexica proslulé kvalitními kávami. Kávovníky se zde pěstují ve svahovitém terénu v nadmořských výškách od 1.150 do 1.550 m.n.m. Tato kávová oblast je spojená s kultivací kávovníku arabica již od počátku pěstování kávy v Mexiku na přelomu 18. a 19. století.

Kávovníky se zde pěstují zpravidla ve stínu vyšších stromů a celkově v mírně chladnějších podmínkách oproti zbytku pěstitelských oblastí. Díky tomu zrnka z této oblasti získávají svou charakteristickou delikátní chuť

Mexicka_zrnkova_kava_Ejido_la_Pina

Mikroregion v okolí městečka Ejido la Piña patří mezi ty nejrozvinutější oblasti v Mexiku co se týče kultivace výběrových káv. Dvousetletá tradice pěstování se zde snoubí s moderními technologiemi farmaření a díky tomu si káva káva z regionu Velacruz udržuje vysokou kvalitu. Svahovitost zdejšího terénu pak zajišťuje zdraví kávovníků v období zimy. 

Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Typica, Bourbon a Caturra, zrnka jsou zpracována mokrou metodou. Káva dosáhla bodového ohodnocení 81,5 bodů.


Jak kávu připravit

„Káva z Mexika se vyznačuje lehkou hořkostí a výrazným tělem“ - náš pražič HonzaPrazic   

Hodí se na jakoukoliv přípravu:

Káva chutná nejlépe, když je namletá až těsně před přípravou.Pokud byste ji chtěli namlít od nás, najdete v nabídce i Mleta_kava mletou kávu.


Hodnocení a reference

V roce 2022 naše káva Natur Decaf získala prestižní certifikát značky kvality Cafe_Montana_znacka_kvality_dTest od nezávislé organizace dTest. Náš eshop také obdržel certifikát spokojenosti zákazníků Hodnoceni_zakazniku_200 od Heuréky.

Spolupracujeme s desítkami kávových prodejen po celé republice, s největším českém online supermarketem rohlik či e-shopem alza

Poslední recenze heureka_80 od našich zákazníků

 

O pražírně

Ke kávě přistupujeme s respektem, který si zaslouží. Za každým zrnkem totiž stojí obrovské množství práce drobných farmářů po celém světě. Každé jedno zrnko vyžaduje speciální přístup.

Jakmile je káva upražená a odpočatá, je čas na balení. Používáme třívrstvé obaly s jednosměrným ventilem. Zajistí delší čerstvost.

Cestu kávového zrnka ~ od farmáře v úpatí Kordiller, až po balíček z naší pražírny ~ popisujeme dopodrobna zde: Jak v Café Montaña pražíme kávu
cafemontana_100

o_prazirne_montana
Mexicka_zrnkova_kava_Ejido_la_Pina_300

Šetříme přírodu na všech frontách:

  • Objednávku i fakturu od nás dostanete pouze elektronicky, nic netiskneme.
  • Kávu získáte v balíčku o velikosti „tak akorát“ vzhledem k objemu objednávky.
  • Zrnka balíme a etiketujeme ručně.
  • Nepoužíváme plasty ani žádné jiné výplně.

Po otevření balíčku doporučujeme zamezit přístupu vzduchu k zrnkům. Káva si tak udrží výtečnou chuť po delší dobu. 


Časté dotazy

Ano, tuto kávu nabízíme i namletou ~ Mleta_kava mletá káva Mexico Ejido la Piña.

Podle zvolené metody přípravy vám kávu nameleme na správnou hrubost. Kávu meleme vždy až těsně před expedicí objednávky. 

Na čerstvosti našich káv si zakládáme, stejně tak na rovnosti a upřímnosti k zákazníkům. Proto vám nebudeme tvrdit, že kávu pražíme až na základě přijatých objednávek. To totiž není možné technicky ani časově. Garantujeme ale, že káva od nás odejde vždy čerstvá, nejdéle pak 7 dní od upražení. 

Minimální trvanlivost kávy je 12 měsíců.

Pokud dnes objednáte do 14.00, již zítra bude káva klepat na vaše dveře.

Přijaté a zaplacené objednávky vyřizujeme ještě ten samý den. Kávu osobně dovezeme do depa zvoleného přepravce a díky tomu hned druhý den budete mít kávu u sebe doma. 

Cena dopravy je 40 Kč u všech dopravců. U objednávek nad 900 Kč je doprava zdarma. 

K přepravě si můžete vybrat z následujících přepravních služeb

  • GLS | gls ✔️ 
  • DPD | dpd ✔️
  • Zásilkovna | Zasilkovna_logo ✔️
  • Balíkovna | Balikovna ✔️

Platby přijímáme všemi běžnými způsoby

  • online platba kartou | platba_kartou ✔️
  • online bankovní převod | online_prevod ✔️
  • klasický bankovní převod | bankovni_prevod ✔️
  • dobírka | dobirka ✔️
Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva
Země původu: Mexiko
Původ: Mexická káva
Farma: drobní farmáři z okolí Ejido la Piña
Cupping skóre: 81,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.150 až 1.550 m.n.m
Odrůdy kávovníku arabica: Typica, Bourbon a Caturra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: