Mletá káva do moka konvičky
Příprava kávy v moka konvičce patří mezi nejoblíbenější metody vůbec. Aby ne, vyniká jednoduchostí, rychlostí, výbornou chutí i technickou nenáročností. A co teprve, když zvolíte mletou kávu, kterou už máte připravenou k okamžitému použití. Jak ale vybrat tu správnou mletou kávu do moka konvičky?
Nejprodávanější
Výběr mleté kávy na základě chuťového profilu
Nevíte, podle čeho kávu vybrat? Hlavním kritériem je vámi preferovaná chuť kávy. Máte rádi jemné kávy, které mají minimální hořkost i kyselost? V tom případě neuděláte chybu s kávami pěstovanými v nižších nadmořských výškách, kam patří třeba brazilské kávy, které zaujmou chutí oříšků a čokolády.
Pokud oceníte mírnou aciditu, zvolte klidně i ovocitější chuťové profily. A pokud nevíte, který z protipólů je pro vás to pravé, zkuste zlatou střední cestu s naší nejprodávanější směsí kolumbijské, brazilské a keňské kávy – směsí Eño Ñuño. Tato káva do moka konvičky kombinuje to nejlepší z obou dvou.
TIP: Naučte se, jak připravit tu nejlepší kávu v moka konvičce. Díky našemu návodu je to hračka.
Časté dotazy ohledně mleté kávy do moka konvičky
Pro přípravu v moka konvičce doporučujeme kávu 100% arabica, čerstvě namletou až těsně před samotnou přípravou.
Arabica má bohatší chuťový profil a při přípravě kávy arabica v moka konvičce budete mít větší chuťový zážitek.
Pokud ale vyhledáváte více hořkosti v kávě, chybu rozhodně neuděláte ani při použití směsi arabiky a robusty.
Rozhodně ano. Bezkofeinovou kávu lze připravovat jakýmkoli způsobem, včetně moka konvičky.
Doporučujeme v moka konvičce vyzkoušet naší bezkofeinovou kávu Natur Decaf ~ ať již jako mletou bezkofeinovou kávu, či zrnkovou bezkofeinovou kávu.
Nejlépe si v moka konvičce vychutnáte kávu upraženou na střední profil pražení. Káva upražená tímto způsobem nebude příliš hořká a projeví se v ní všechny její chutě.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.