Pražič Honza radí...
Kterou kávu vybrat? Pokud nakupujete poprvé, doporučuju začít u degustačních sad. Ochutnáte vše a vrátíte se pro to, co vám chutná nejvíc.
Rychlá opakovaná objednávka
Nemusíte vyplňovat své údaje
Novinky ze světa kávy
Pravidelné tipy a triky, jak si vychutnat svou kávu
Informace o slevách a akcích z první ruky
Zaregistrovat seKterou kávu vybrat? Pokud nakupujete poprvé, doporučuju začít u degustačních sad. Ochutnáte vše a vrátíte se pro to, co vám chutná nejvíc.
Odkud káva pochází, je naprosto určující faktor, který ovlivňuje její výslednou chuť. Zrnka z jedné oblasti mohou být chuťově hodně ovocitá s chutí do kysela, naopak zrnka rostoucí na jiném konci světa mohou být jemná, méně výrazná a bez acidity v chuti.
U káv z vyšších nadmořských výšek ~ z nabídky našich káv se jedná například o kolumbijské kávy či kávy z Keni ~ lze očekávat vyšší ovocitost a výraznější chuťový projev.
Naopak u káv z farem v nižších nadmořských výškách ~ např. u brazilských káv či káv z Hondurasu ~ můžete očekávat jemnější chuťový projev a minimální aciditu. Třeba brazilská káva Fazenda Sertao je toho důkazem ~ třebaže v její chuti ucítíte zajímavé chuťové tóny oříšků a mléčné čokolády, zachovává si téměř nulovou kyselost.
Vhodná příprava kávy je tím nejpodstatnějším bodem, abyste z kávy dostali chuťové maximum. Jedna a ta samá káva vám může připadat kyselá a ovocitá při přípravě espressa, a zároveň lehká a příjemně šťavnatá při přípravě filtrované kávy. Je vhodné tedy vybírat kávu vždy podle toho, jak ji budete připravovat, a jaké máte od kávy očekávání.
Kávu pražíme v Hradci Králové každý den, pro zajištění maximální čerstvosti. Po upražení necháváme kávu jeden až dva dny takzvaně vydechnout. Garantujeme, že od nás neodejde káva starší než 7 dní od upražení.
Máme v nabídce jak zrnkové kávy, tak kávy mleté. Pokud si vyberete mletou kávu, umeleme ji vždy až těsně před expedicí tak, aby k vám dorazila co možná nejčerstvěji namletá.
Kávu běžně meleme na hrubost vhodnou pro použití v moka konvičce. Pokud byste měli v plánu kávu připravovat jinou metodou, napište nám to prosím do poznámky k objednávce a my vám hrubost mletí upravíme dle vybrané metody.
Jednodruhové kávy jsou perfektní na objevování nových chutí v kávě. Směsi naopak vytváříme proto, abychom ostré hrany chutí jednotlivých káv tak trochu zabrousili a vytvořili kávu, která se bude navzájem chuťově doplňovat.
Ano, pražíme vynikající kolumbijskou kávu bez kofeinu Natur Decaf. Uspěla v nezávislém srovnání u organizace dTest a získala díky tomu prestižní ocenění Značka kvality.
Tato bezkofeinová káva je dostupná jako zrnková bezkofeinová káva i jako mletá bezkofeinová káva.
Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.
Přečtěte si více než 1 200 recenzí našich zákazníků.
Mějte přehled, co se u nás děje nebo jakou akci pro vás chystáme.