Příběh horké čokolády z pražírny Café Montaña
Podzim a zima mají své kouzlo. Stmívá se čím dál dřív, ven už to moc neláká, spíš k posezení s dobrou knížkou nebo filmem. Poctivá horká čokoláda zahřeje po těle, pohladí po duši a na jazyku potěší jemnou kombinací kakaových bobů s troškou skořice.
Už dlouho víme, že to chce i něco i pro ratolesti našich kávomilů a ty, kteří si chtějí od kávy odpočinout. Nebo ji z nejrůznějších důvodů zrovna nepijí. Až loni u vánočního cukroví nás to napadlo: Poctivá horká čokoláda!
Oslovili jsme tak sympatickou čokoládovnu Jordi's Chocolate. Působí také v Hradci Králové a produkty vyrábějí s láskou, zrovna jako my. Není divu, že získali třeba prestižní medaili na Academy of Chocolate v Londýně.
Plácli jsme si a začali hledat tu pravou chuť. Jemnost a mírná sladkost byly jasné, ale co k tomu: Kokos, nebo skořice? Ta nakonec vyhrála na celé čáře. Posuďte sami, jestli je to i váš šálek kávy. Pardon, horké čokolády.