Skořicová horká čokoláda Café Montaña | 130 g

Poctivá horká čokoláda, co zahřeje na těle i duši. S 63 % kakaových bobů, třtinovým cukrem a špetkou skořice. 130 g báječné chuti pro lepší zdraví a náladu.

Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo
Můžeme doručit do:
19.2.2025
232 Kč –15 % 197 Kč
Skořicová horká čokoláda Café Montaña | 130 g
Horka cokolada skoricova n1nc
Novinka
–15 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Já mám sice slabost pro všechno sladké, ale s čistým svědomím říkám: lepší horkou čokoládu než tuhle jsem jakživ neměl. Chuť pravé skořice perfektně doplňuje jemnou a lahodnou chuť kakaových bobů. A sladká je tak akorát díky cukrové třtině. I kdybyste normálně nad horkou čokoládou vůbec nepřemýšleli, tady radím vše ještě jednou zvážit. Stojí to za to.”

Příběh horké čokolády z pražírny Café Montaña

Podzim a zima mají své kouzlo. Stmívá se čím dál dřív, ven už to moc neláká, spíš k posezení s dobrou knížkou nebo filmem. Poctivá horká čokoláda zahřeje po těle, pohladí po duši a na jazyku potěší jemnou kombinací kakaových bobů s troškou skořice.

Už dlouho víme, že to chce i něco i pro ratolesti našich kávomilů a ty, kteří si chtějí od kávy odpočinout. Nebo ji z nejrůznějších důvodů zrovna nepijí. Až loni u vánočního cukroví nás to napadlo: Poctivá horká čokoláda! 

Oslovili jsme tak sympatickou čokoládovnu Jordi's Chocolate. Působí také v Hradci Králové a produkty vyrábějí s láskou, zrovna jako my. Není divu, že získali třeba prestižní medaili na Academy of Chocolate v Londýně. 

Plácli jsme si a začali hledat tu pravou chuť. Jemnost a mírná sladkost byly jasné, ale co k tomu: Kokos, nebo skořice? Ta nakonec vyhrála na celé čáře. Posuďte sami, jestli je to i váš šálek kávy. Pardon, horké čokolády.

Horka cokolada_hrnek (c)

Recept na poctivou horkou čokoládu

Ingredience:

  • Horkou čokoládu od Café Montaña
  • 150 ml mléka

Postup:

  1. Rozmíchejte 30g horké čokolády ve 150 ml studeného mléka (30 g je zhruba 5 mírně vrchovatých lžiček)
  2. Míchejte a pomalu zahřívejte, až se kousky čokolády úplně rozpustí a nápoj zhoustne.
  3. Můžete dozdobit šlehačkou či mléčnou pěnou.

Tipy, jak naše horká čokoláda zahřeje nejlíp

  • Když přidáte ještě špetku chilli. Hlavně opatrně!
  • Když si ji vychutnáte s někým, koho máte rádi. Když zrovna není po ruce, funguje i společnost dobré knížky, filmu nebo domácího mazlíčka. Vyzkoušeno.
  • Dětem dozdobte pár drobnými kousky marshmallow. Budou na vrcholu blaha a vy taky.
Horka cokolada_priprava (c)

 

130 g plných chuti a vůně čokolády a skořice

Vyladit poctivou horkou čokoládu není jen tak. Musí obsahovat tak akorát hořké čokolády z pravých kakaových bobů, trochu kakaového prášku a něčeho sladkého: nejlépe nám chutnal třtinový cukr. 

Celé to dokresluje skořice, která k podzimu a zimě už dávno patří. Aby ne, tlumí záněty, pomáhá ničit bakterie, podporuje trávení a v těle srovnává hladiny cukru i tuků. A navrch báječně voní a chutná.

5
4x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
E Avatar autora | 15.1.2025
Perfektní hustá horká čokoláda, která mi spraví náladu i po sebehorším dni :)
5
Avatar autora | 6.12.2024
Když jsem viděla velikost baleni tak jsem se zděsila jak drahou čokoládu jsem to koupila. Hned jsem ji šla vyzkoušet abych věděla jak silné kakao jsem si koupila. Čokoláda mě však překvapila rychlou přípravou a vynikající chuti opravdu stačí jen jedna porce a pořadně vás zasytí je hustá a krásně krémová. Opravdu taková jakou často vidim ve vánočních amerických filmech a jakou jsem si představovala. Ta cena za to stoji.
3
R Avatar autora | 4.12.2024
Čokoláda je určitě poctivá, chutná tak, nicméně s ní bohužel nejsme moc spokojeni. Čokoláda je mě příliš málo sladká, musel jsem dosladit a to obvykle moc sladké čokolády nemusím. Druhá věc, za kterou bych ubral hvězdičku je fakt, že jsou v čokoládě drobné kousíčky (zřejmě) skořice, které ruší celkový dojem jemnosti a hebkosti. Nutí to člověka je kousat. 3/5 bohužel.
5
Avatar autora | 6.11.2024
Výborná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola