Fuerte Espresso zrnková káva

☕️ silná vyvážená káva, lehce sladká chuť, nulová kyselost, podtóny karamelu a lískových oříšků
 ✔️ káva vhodná do kávovaru Kava_vhodna_do_kavovaru, do moka konvičky Kava_vhodna_do_moka_konvicky i na french press Kava_vhodna_na_french_press

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
30.6.2022 30.6.2022 30.6.2022 Zvolte variantu
400 Kč 800 Kč od 200 Kč - –15 % –20 % až –20 % 200 Kč 340 Kč 640 Kč od 200 Kč
Fuerte Espresso zrnková káva
Zrnková káva Fuerte Espresso
- –15 % –20 % až –20 %
Výběrová kávová zrnka
Výběrová kávová zrnka
Vybíráme pro vás pouze ta nejkvalitnější kávová zrnka!
Značka kvality dTest
Značka kvality dTest
Naše káva obdržela značku kvality od nezávislé firmy dTest!
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pro vás pražíme a ručně balíme každý den v Hradci Králové

O kávě Fuerte Espresso

Směs výběrových kávových zrn z rodinných farem ve Vietnamu, v Kolumbii, a Brazílii.

Tato káva nemá v chuti naprosto žádnou kyselost a přitom dosahuje dokonale vyvážené a sladké chuti

Tato směs je složená z 50% z arabiky a z 50% z robusty.

  • Zeměsměs káv z Kolumbie, z Brazílie a z Vietnamu Vietnamska_kavaBrazilska_kavaKolumbijska_kava
  • Chuťsilná vyvážená káva, lehce sladká chuť, nulová kyselost, podtóny karamelu a lískových oříšků
  • Příprava: vynikne především při přípravě espressa z kávovaru, vynikající je také při přípravě v moka konvičce či ve french pressu
  • Profil pražení: střední až mírně tmavší Stredni_tmavsi_prazeni 

~ ~ ~

Příprava ~ PůvodPražení a balení

~ ~ ~

Příprava kávy Fuerte Espresso

Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou. 

Zrnková káva Fuerte Espresso

  • Kava_vhodna_do_kavovaru vhodná na espresso, lungo i cappuccino ~ kávu si vychutnáte jak v kvalitním pákovém kávovaru, tak v klasickém kávovaru na doma či v kanceláři
  • výborná i v moka konvičce Kava_vhodna_do_moka_konvicky ~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo 
  • vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy Kava_vhodna_na_turka ~ například na french press Kava_vhodna_na_french_press

Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy. 

PripravaPokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:

~ ~ ~

Původ kávy Fuerte Espresso

Zrna v espresso směsi Fuerte Espresso pochází z farem proslulé kávové oblasti Dien Bien ve Vietnamu, z farem v úpatí Kolumbijských And v regionu Huilaa rozsáhlých farem v regionu Minas Gerais v Brazílii.

Puvod_zrnkove_kavy_Fuerte_Espresso_1

Zrna v této směsi byla vypěstovaná v nadmořských výškách od 600 m.n.m. v případě vietnamských farem až po nadmořské výšky okolo 2.000 m.n.m. farem v horských oblastech Kolumbie. Tato kávová směs má díky výjimečným chuťovým vlastnostem použitých káv vyváženou, příjemně sladkou chuť, a především je zbavena jakékoli kyselosti.

Puvod_zrnkove_kavy_Fuerte_Espresso_2

Zrnka v této směsi jsou z 50% robusta a z 50% arabica. Co se týče odrůd arabiky, jedná se o odrůdy Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon a Yellow Catuaci. Metody zpracování jsou washed v případě kolumbijské kávy, honey v případě brazilské kávy, a wet polished v případě kávy z Vietnamu. Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 81 až po 84 bodů.

~ ~ ~

Pražení a balení

"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Prazirna_kavy_cafe_montana

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči

Zrnkova_kava_Fuerte_Espresso_83

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.

Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.

Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.

"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."

Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.

Kategorie: Čerstvá káva
Dle metody přípravy: Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press
Původ: Kolumbijská káva, Brazilská káva a káva z Keni
Cupping skóre: 81 až 84 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda a metoda Honey
Nadmořská výška: 600 až 2.000 m.n.m.
Odrůdy kávovníku: 50% Arabica: Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Bourbon, Red Bourbon a Yellow Catuaci; 50% Robusta

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení