Brazil Fazenda Sertão mletá káva
☕️ chuť oříšků, mléčné čokolády a podtóny sušených švestek
✔️ káva vhodná do moka konvičky , na turka
, na filtr
i pro french press



O kávě Brazil Fazenda Sertão
Káva z rodinné farmy Fazenda Sertão, kterou obhospodařuje již čtvrtá generace farmářů rodiny Pereirů.
Zrnka z této farmy jsou velice jemná a nesou v sobě příjemně sladkou chuť mléčné čokolády, oříšků a podtóny sušených švestek. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.
- Země: Brazilská káva
- Region: Minas Gerais
- Farma: Fazenda Sertão
- Chuť: jemná chuť oříšků, mléčné čokolády a podtóny sušených švestek
- Příprava: mletá káva je od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání
- Profil pražení: střední
~ ~ ~
Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení
~ ~ ~
Příprava kávy Brazil Fazenda Sertão
Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.
V případě mleté kávy je káva od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání.
Brazilská mletá káva Fazenda Sertão
- výborná v moka konvičce
~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo
- vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr
, french press
, či na turka
Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy.
Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:
~ ~ ~
Původ kávy Brazil Fazenda Sertão
Zrnka pochází z rodiné farmy Fazenda Sertão rodiny Pereirů poblíž městečka Carmo de Minas. Farma se nachází v největším kávovém regionu v Brazílii Minas Gerais. Pěstuje se zde na svahovité farmě o rozloze přes 330 hektarů v nadmořské výšce 1.100 až 1.450 m.n.m.
Historie farmy Fazenda Sertão je spjatá s rodinou Pereirů již přes 100 let. José Isidro Pereira se narodil do farmářské rodiny v městečku Carmo de Minas. Tehdy mladý muž po studiích vrátil na rodinou farmu kterou čerstvě zdědil. Třebaže byl vystudovaný zubař, rozhodl se pokračovat v tradici svých předků a ujal se chodu této rozsáhlé farmy.
Dnes na farmě hospodaří jeho žena Nazareth se svými dětmi a vnoučaty. Rodina Pereirů zde každý rok svou neúmornou prací usiluje o tu nejlepší možnou sklizeň. Farma má rozlohu přes 330 hektarů. Teplota se v této oblasti pohybuje v průměru kolem 18ºC, a nadmořská výška přesahuje 1 000 m.n.m. Káva se zde pěstuje na svazích s podložím bohatým na minerály, které jsou pro kvalitu kávy tolik důležité. Strmé svahy navíc pomáhají udržovat kávovníky v dobré kondici během zimních měsíců. Díky všem těmto faktorům je tato káva, kterou pro vás každý den pražíme, tak lahodná.
Pěstují se zde odrůdy kávovníku arabica Yellow Catucai, Yellow Bourbon a Red Bourbon, zrnka jsou zpracována metodou honey. Káva dosáhla bodového ohodnocení 84 bodů.
~ ~ ~
Pražení a balení
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."
Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči.
Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.
Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.
"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."
Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.
Kategorie: | Mletá káva Arabica |
---|---|
Dle metody přípravy: | Espresso, Do Kávovaru, Moka Konvička, French Press, Filtrovaná Káva |