O kávě Colombia San Agustín
Káva od skupiny farmářů z vyhlášené pěstitelské oblasti v okolí městečka San Agustín v úpatí mohutných Kordiller v Kolumbii.
Zrnka z těchto horských farem má jemné krémové tělo, a ucítíte v ní sladkou chuť karamelu. Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.
- Země: Kolumbijská káva

- Region: Huila
- Farma: společenství malých farmářů
- Chuť: plné krémové tělo, jemná chuť, podtóny karamelu
- Příprava: mletá káva je od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání
- Profil pražení: střední
~ ~ ~
Příprava ~ Původ ~ Pražení a balení
~ ~ ~
Příprava kávy Colombia San Agustín
Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou.
V případě mleté kávy je káva od nás standardně namleta na střední hrubost pro moka konvičku ~ pro jiné metody přípravy nám napište do poznámky jakým způsobem budete kávu připravovat, kávu pak nameleme dle přání.
Kolumbijská mletá káva San Agustín
- výborná v moka konvičce
~ domácí klasika, jemně namlít kávu, pár minut vaření, a je hotovo
- vychutnáte si ji ale i při dalších metodách přípravy kávy ~ filtr
, french press
, či na turka 
Kávu si nejlépe vychutnáte když zrnka namelete až těsně před přípravou kávy.
Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás *recepty* pro přípravu kávy různými metodami:
~ ~ ~
Původ kávy Colombia San Agustín
Zrnka pochází od skupiny farmářů v okolí městečka San Agustín a Isnos na severozápadě regionu Huila, jedné z nejvyhlášenějších kávových oblastí Kolumbie. Farmy se ve zdejším prostředí rozkládají po svazích mohutných kolumbijských Kordiller, kde mají díky stálým klimatickým podmínkám ty nejvhodnější možné podmínky pěstování. Nadmořská výška pro pěstování se zde pohybuje v rozmezí od 1.700 do 1.950 m.n.m.
Region Huila se v posledních několika letech stal jedním z hlavních kávových regionů Kolumbie. Huila je rozdělena do tří zón: severní, centrální a jižní. V každé z těchto zón se pěstuje kávovník arabica, a celkově se zde tak kávou živí na 70.000 lidí. Káva z tohoto regionu je specifická sladkými podtóny, příjemně nízkou aciditou a intenzivní vůní.

Jedním z farmářů, z jehož farmy La Hacienda tato káva pochází, je Segundo Omar Curan na fotografii výše. Kultivaci kávovníků se spolu se svou rodinou věnuje celý svůj život. Jeho farma La Hacienda se rozkládá na 6 hektarech na rozhraní centrálních a východních horských hřebenů Kordiller. Zrnka zpracovávají mokrou cestou a následně suší na slunci na své farmě.
Zrnka se zde sklízí dvakrát do roka, skládají se z odrůd kávovníku arabica Castillo, Caturra a Bourbon. Bodové ohodnocení 83,5 bodů. Ručně sbíraná a zpracovaná mokrou metodou.
~ ~ ~
Pražení a balení
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem který si zaslouží. Kávová zrna pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."

Všechna zrnka vyžadují speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. My známe každé kávové zrno v naší pražírně dokonale, a díky tomu mu dopřáváme při pražení tu nejlepší péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, tak aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Po upražení kávu balíme do speciálních třívrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení je navíc opatřeno speciálním jednosměrným ventilem. Ten zajišťuje, že se vzduch nedostane dovnitř a káva nedegraduje na kvalitě.
Jednosměrný ventil naopak umožňuje, aby se oxid uhličitý, který káva po upražení přirozeně produkuje, mohl odcházet skrze ventil ven.
"Kvalitní balení kávy zajišťuje, že se káva dostane v perfektní kvalitě až k vám."
Po otevření zamezte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchých podmínkách.