Časté dotazy

Jak rychle kávu pošlete?

Kávu odesíláme ten samý den, pokud je objednávka přijata do 14.00. Pokud posíláme kávu přes GLS, káva je doručena do druhého dne. Pokud jste si vybrali doručení přes zásilkovnu, pak může být doručení o den pomalejší.

Jak kávu pražíte?

Naprostá většina čerstvých káv z naší produkce je pražená na střední profil pražení. Káva takto upražená se hodí na jakoukoli přípravu od espressa po přípravu kávy v moka konvičce či na filtru.

Kávy pražené na světlý profil jsou na první pohled odlišené tím, že mají bílý obal.

Jak skladovat kávu?

Kávu skladujte v pokojové teplotě. Ideálně ve vzduchotěsné nádobě tak aby se maximálně zamezilo přístupu vzduchu.

Čerstvá káva by také měla být mimo přístup světla a neměla by být uskladněna ve vlhkém prostředí.

Naše balení má jednosměrně propustný ventil který zajišťuje že káva může "vydechovat" a zároveň zamezuje přístupu vzduchu z venku. 

O správném skladování kávy jsme napsali i krátký článek, doporučujeme prolétnout zde.

Jak vybrat tu správnou kávu? 

U všech káv naleznete detailní popis chuti a vhodné metody přípravy. 

Jemnější kávy mají minimální aciditu a vyniknou především na espressu ~ například lahodná směs Eño Ñuñokolumbijská káva San Agustín či brazilská káva Fazenda Sertão.

Chuťově ovocnější kávy ~ například keňská káva Karibuni, kolumbijská káva Asotbilbao či světle pražená směs Buendía ~ doporučujeme především na přípravu filtrované kávy či v moka konvičce. Tyto kávy si nicméně vychutnáte také i při přípravě espressa. 

Vynikající kávu zbavenou kofeinu šetrnou metodou *Natur Decaf* lze připravit jakoukoli metodou.

Jak připravit kávu?

Na téma přípravy kávy pro Vás máme sepsány rady a tipy jak kterou kávu správně připravit:

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení