🚚 Doprava přes Zásilkovnu je celý týden zdarma 🎉 Dopřejte si lahodnou kávu, a dopravu nechte na nás ☕
Bio Espresso 80÷20 mletá bio káva
Čerstvě pražená, jemná bio káva bez kyselosti, vyladěná na dokonalé espresso. Obsahuje 80 % kvalitní arabiky a 20 % výběrové robusty. Těšte se na podtóny oříšků, nugátu i čokolády.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na french press



Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Názor pražiče Honzy
,,Tahle káva kombinuje 3 kvalitní bio arabiky s těžko sehnatelnou výběrovou robustou v bio kvalitě. Káva má díky tomu nulovou kyselost a chuťově jemný až sladký projev. A ucítíte v ní podtóny oříšků, nugátu a čokolády.”
Jemná bio káva na delikátní espresso: S 80 % prvotřídní arabiky a 20 % výběrové robusty
Rádi začínáte den tak akorát silným, lahodným espressem? Nebo vám pomáhá zahnat odpolední únavu? Dopřejte si ho z prvotřídní, čerstvě pražené kávy v bio kvalitě. Volbou ekologicky pěstované kávy podpoříte zelenou planetu.
Výběrová zrnka bio arabiky pocházejí z Kolumbie, Hondurasu a Peru. Zrnka z Hondurasu dodávají kávě jemnost a chuť nugátu. Kolumbijská kávová zrnka zase bohaté tělo a plný chuťový projev s výrazným nádechem čokolády. A prémiová bio zrnka z Peru celou kávu dokonale slaďují.
Ve směsi najdete hned 20 % výběrové robusty, původem z Tanzánie. Třebaže se jedná o robustu, tahle kávová zrna vynikají jemnou chutí. Výsledné kávě dodávají lahodnou krémovost a mírnou sladkost

Nejlepší káva na espresso, ideálně bez kyselosti? Výzva pro každou pražírnu
Pražiči touží vyladit tu nejlepší kávu na espresso. V tomto případě potěšíme milovníky ekologicky pěstované kávy. Nabízí silnou, ale jemnou, delikátní chuť bez kyselosti. Perfektně vynikne v pravém italském espressu i jemném cappuccinu.
Pečlivě vyladěná směs výběrové arabiky se postará o jemnou, lahodnou a vyváženou chuť. Lehce zemitá robusta ji dokonale doplňuje. Navíc dodá energii na několik hodin dopředu. Obsahuje totiž oproti arabice nejméně 2× tolik kofeinu.

Oříšky, nugát i čokoláda. Čerstvě pražená bio káva do kávovaru i na filtr
Pravé espresso si nejlépe vychutnáte z kávy pražené na mírně tmavší profil. Přesně tak ji pro vás připravíme.
Zvolte metodu přípravy, kterou máte nejradši: Od klasického kávovaru přes moka konvičku po french press. Nejlépe ale vynikne v tradičním espressu.

Ekologické pěstování kávy bez pesticidů
Bio Espresso 80÷20 pražíme z čerstvých kávových zrn od farmářů z Kolumbie, Hondurasu, Peru i Tanzánie. Pěstují kávu ekologicky, bez chemických pesticidů nebo herbicidů. Poznáte to na chuti i vůni výsledné kávy.
Jak to, že k pěstování bio kávy nepotřebují farmáři chemii?
Díky ideálním klimatickým podmínkám a kvalitě půdy, kde kávovníky rostou. Ve vyšších nadmořských výškách bez výraznějších výkyvů teplot, zároveň ale s dostatkem srážek. Půda bohatá na cenné živiny propůjčuje kávě plnou chuť a charakter.
Svůj podíl na úspěchu nese i neúnavná práce místních farmářů. Výběrem této kávy si dopřejete nejen skvělou chuť, ale podpoříte i udržitelné zemědělství s respektem k přírodě

Hodnocení kávy: 81 až 85,5 bodů dle SCAA
Bio káva na espresso se pyšní vysokým cuppingovým skóre od profesionálních testerů kávy. Označují tak velmi dobrou kávu s vyváženým chuťovým profilem.
Najdete tu 20 % výběrové bio kávy robusty. Zbytek tvoří 80% arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata a Parainema.
Kávová zrna sbírají farmáři vždy ručně a zpracovávají je jak mokrou metodou (v případě kávy z Kolumbie, Hondurasu a Peru), tak i suchou neboli naturální metodou (v případě kávy z Tanzánie).

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Jak pražíme a skladujeme bio kávu
Pražíme ji ve speciální malé pražičce po drobných dávkách. I při skladování čerstvé bio kávy splňujeme přísné podmínky certifikace Biokont. Díky tomu k vám káva dorazí přesně tak voňavá a čerstvá, jak bychom si ji sami přáli dostat.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá bio káva |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 4 |
Kyselost: | Hodnota 0 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 4 |
Země původu: | Kolumbie, Honduras, Peru, Tanzánie |
Cupping skóre: | 81 až 85,5 bodů |
Metoda zpracování: | Suchá metoda a mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 800 až 2 050 m n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | 80% bio arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata, Parainema; 20% bio robusta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.