Názor pražiče Honzy
,,Brazilské Paraiso je za mě super hlavně na espresso. Káva je jemná, lehká a příjemně sladká po čokoládě a karamelu. Za mě osobně jedna z nejoblíbenějších káv do kávovaru.”
Káva oceněná až v Anglii
Káva Brazil Paraiso Estate získala v Anglii prestižní ocenění Great Taste 2024. Čím si tato káva získala nezávislou porotu? Hodnotící komisař ji popsal těmito slovy:
"Kávová zrna mají svěží aroma, které se v espressu promění v jemnou a lákavou vůni. Káva je příjemně bohatá a hladká – prostě lahodná."
My do Anglie posíláme souhlasná přikývnutí.
O kávě Brazil Paraiso Estate
Brazilská káva Paraiso Estate má příjemně lehké tělo a nízkou aciditu. Ucítíte v ní chuť čokolády, jemného karamelu, sladkého nugátu a lehké podtóny třešní.
Zrna pražíme na střední profil. Kávu si tak můžete vychutnat při přípravě jakoukoli metodou od klasického kávovaru přes moka konvičku až po filtrovanou kávu a french press.
Káva z tradičního kávového distriktu Cabo Verde
Káva pochází z farmy Paraiso Estate, kterou zakoupil v roce 1990 agronom Guy Carvalho, a kávě se tu věnuje dodnes. Farma se nachází v tradičním kávovém distriktu Cabo Verde v regionu Minas Gerais, a to v nadmořské výšce v rozmezí 900 až 1 100 m n. m. Kávovníky mají v tomto regionu perfektní podmínky pro pěstování ~ ideální nadmořskou výšku, stálou teplotu v průběhu roku i vhodnou vlhkost vzduchu. Díky tomu si můžete vychutnat lahodně lehkou kávu jen s velmi nízkou aciditou.
84 bodů dle SCAA
Tato jemná káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 84 body ze 100. Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Red Catuai, Yellow Catuai a Mundo Novo, které se sbírají jednou ročně a zpracovávají se suchou metodou (natural) a pulped natural.
Co je hodnocení SCA?
Nový způsob zpracování pro ještě vyšší kvalitu
V roce 1996 se zrnka z farmy Paraiso Estate zúčastnila projektu Gourmet v Brazílii za účelem zvýšení kvality kultivace kávy. To postupně vedlo k zavedení nového způsobu zpracovávání kávy metodou natural. Touto metodou se tu kávové třešně zpracovávají dodnes.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
|
Brazilská mletá káva |
|
Hodnota 2 |
|
Hodnota 1 |
|
Hodnota 2 |
|
Brazílie, |
|
84 bodů |
|
Suchá metoda |
|
900 až 1 100 m n. m. |
|
Red Catuai, Yellow Catuai a Mundo Novo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.