Názor pražiče Honzy
,,Tuhle kávu jsem namíchal tak trochu sám sobě pro french press. Už dlouhou dobu jsem na french pressu zkoušel kombinace různých chutí a tenhle mix mi chutnal nejvíc. Jestli připravujete na french pressu často a rádi, určitě zkuste.”
Čerstvá káva přímo do french pressu
Lámete si hlavu, jak vybrat tu nejlepší kávu do french pressu? Jak má být pražená a jaký zvolit chuťový profil? Stejnou otázku jsme si kladli i my: A tady je naše odpověď.
Káva Frenchído je jemná, sladká a lehce ovocná. Ručně ji pro vás pražíme a balíme v české rodinné pražírně v Hradci Králové.
Jemná, sladká a příjemně ovocná
Vychutnáte si sladké fíky i ořechy. Vše podtrhuje lehce karamelový nádech. Těšte se na stupeň pražení tak akorát, aby všechny chutě dobře vynikly.
Káva Frenchído má díky vysokohorským zrnkům z Kolumbie výrazné tělo a velmi lehké ovocné podtóny. Naopak zrnka z Hondurasu dávají celé kávě jemný projev. Finální výsledek je díky tomu velice příjemný i pro každodenní pití.
Příprava ve french pressu už je na vás
Kávu od nás dostanete středně praženou. Přesně tak, jak si příprava ve french pressu žádá. Doporučujeme nezalévat kávu úplně vařící vodou a cca po půl minutě ji jemně promíchat.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
|
Zrnková káva |
|
Hodnota 3 |
|
Hodnota 1 |
|
Hodnota 3 |
|
Kolumbie, Honduras |
|
83,5 až 84,5 bodů |
|
Mokrá metoda |
|
1.200 až 2.100 m.n.m. |
|
Catuai, Caturra, Pacamara,Castillo, Bourbon, |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.