Turkído mletá káva | 250g

Vyladěná káva pro přípravu nejlepší turecké kávy po česku: silná, s krásnou vůní a hlavně bez jakékoli kyselosti.

Káva vhodná:
  • Turecká káva
Hrubost mletí ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 Zvolte variantu
200 Kč
Turkído mletá káva | 250g
Turkído mletá káva 03fc
Novinka směs
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiče Honzy

,,Klasickej českej turek je pro mě vždycky taková krásná chvíle nostalgie a nikdy bych ho neodmítnul. V pražírně jsme se proto rozhodli že uděláme turka dokonalýho. Turkído je poctivej, silnej a výraznej. Přesně tak jak jsme to od něj chtěli.”

Česká tradice dovedená k dokonalosti

Taky vám turecká káva neboli lógrovka evokuje staré dobré časy? Návštěva u babičky, oslava narozenin, odpolední chvilka se zákuskem…nic z toho se neobešlo bez klasického českého turka s typickou chutí a vůní. 

A přesně taková je káva Turkído: Silná, poctivě upražená z kvalitních zrn, a nádherně voňavá. Po upražení ji pro vás ručně balíme v naší pražírně v Hradci Králové.

Poctivá káva s chutí, kterou nezapomenete

Směs zrnek do Turkída jsme ladili nějakou chvíli. A tentokrát jsme si nevystačili v klasickém složení pražírny, museli jsme výjimečně povolat posily z řad starších a pokročilých, minimálně co se znalostí tradičního českého turka týče (tj. rodiče a prarodiče). 

Dnes vám díky můžeme nabídnout "multigenerační kávu" Turkído, kávu která dává dohromady kvalitní výběrová zrna, a tradiční českou přípravu kávy, turka.

me-ho-viet

81 až 83,5 bodů dle SCAA

Kávová směs Turkído obsahuje ty nejlepší kávy pro přípravu typického českého turka. Vyladili jsme ji k dokonalosti. Svým cuppingovým skóre strčí do kapsy i vyhlášené směsi čerstvých zrnkových káv.  

Zrnka už si ani nemusíte ručně mlít v nejbližší samoobsluze. Rádi vám pošleme čerstvou kávu Turkído rovnou mletou: dvě lžičky turkída, zalít, a je hotovo.

Co je hodnocení SCA?

Poctivá káva, plná chuť a nostalgie

Všechno má své místo a čas. A třebaže na kávu z filtru anebo silné espresso jinak nedáme dopustit, s čistým svědomím můžeme říct: k chlebíčku anebo větrníku tradiční turek prostě sedí líp.

A když už tomu tak je, proč si ho rovnou neudělat poctivého, z kvalitních kávových zrnek a s lahodnou vůní.

Tahle káva je i pro nás plná milé nostalgie a vzpomínek, ke kterým by člověk jinou cestou nepřišel, a které by jinak snad již nadobro odvál vítr času. 

Cesky_turek_c

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mletá káva na turka
Profil pražení: Hodnota 4
Kyselost: Hodnota 0
Obsah kofeinu: Hodnota 4
Země původu: Honduras, Mexiko, Vietnam
Cupping skóre: 81 až 83,5 bodů
Metoda zpracování: Suchá metoda a mokrá metoda
Nadmořská výška: 600 až 1.550 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: 80% Arabica: Catuai, Caturra, Pacamara, Typica a Bourbon; 20% Robusta

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: