Na neděli připadá den kávy a my proto celý týden slavíme🎉Zadejte v košíku slevový kód denkavy2023 a 10% sleva na kávu je vaše ☕
Turkído mletá káva
Káva vytvořená pro přípravu toho nejlepšího českého turka: silná, s chutí čokolády a oříšků, a bez jakékoli kyselosti.
Káva vhodná:
- Do kávovaru
- Do moka konvičky
- Turecká káva
- Na filtr
- Na french press



Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Názor pražiče Honzy
,,Jak turka běžně úplně nepiju tak u tohohle si dám říct. Je výrazná, příjemně hořká a lehce sladká. A díky robustě tahle káva navíc dodá víc kofeinu než klasická arabika kterou pražíme jinak. Nemít v práci kávovar tak po ránu rozhodně sáhnu po Turkídovi. ”
O kávě Turkído
Káva turkído je sladěná pro přípravu na českého turka. V chuti ucítíte především čokoládu a oříšky. Jedná se o směs výběrových zrn arabika z Mexika a Kuby, a výběrových zrn robusty z Vietnamu.
Kávu jsme vytvořili tak, aby chutnala skvěle především na českého turka. Můžete si ji ale můžete připravit i jinými oblíbenými metodami: od klasického espressa až po moka konvičku. Zrna pražíme na střední až lehce tmavší profil.

Káva z Kuby, Mexika a Vietnamu
Zrna v kávě Turkído pochází z farem kávové oblasti na jihovýchodě Mexika, z hornatého regionu Sancti Spíritus na ostrově Kuba, a z proslulých farem Dien Bien ve Vietnamu.
Zrna pro tuto směs místní pěstují v nadmořských výškách od 600 m n. m., v případě vietnamských farem až po nadmořské výšky okolo 1 5500 m n. m. v oblastech ostrova Kuby. Káva Turkído má díky kávě z Mexika příjemnou a výraznou chuť čokolády, kubánská zrna pak kávě dodávají plné tělo a lehkou hořkost, a zrna z Vietnamu doplňují celou směs chutí oříšků. Káva je díky podílu robusty naprosto bez kyselosti.

81 až 83 bodů dle SCAA
Směs Turkído se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně v rozmezí 81 bodů (káva z Vietnamu) až 83 bodů (káva z Kuby). Najdete tu vyhlášené odrůdy kávovníku arabica: Typica, Bourbon a Caturra. Zrna prošla naturální metodou zpracování v případě zrn z Vietnamu, a mokrou metodou zpracování v případě Kuby a Mexika.

Velmi bohatá a přitom vyvážená chuť
U všech našich směsí z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnka smícháme až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak rozvineme maximum z potenciálu čerstvé zrnkové kávy. Oceníte její vyváženou a zároveň bohatou chuť.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá káva na turka |
---|---|
Profil pražení: | Hodnota 4 |
Kyselost: | Hodnota 0 |
Obsah kofeinu: | Hodnota 4 |
Země původu: | Kolumbie, Keňa, Mexiko, |
Cupping skóre: | 81 až 83 bodů |
Metoda zpracování: | Suchá metoda a mokrá metoda |
Nadmořská výška: | 600 až 1.550 m.n.m. |
Odrůdy kávovníku arabica: | 50% Arabica:Typica, Bourbon a Caturra, ; 50% Robusta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.