Názor pražiče Honzy
,,Tuhle kávu pražím oproti jiným brazilským kávám o něco tmavěji. Důvod je ten, že je káva pak ještě jemnější na espressu. Jestli hledáte jemnou arabiku do kávovaru, tohle je můj tip. Káva je sladká a oříšková.”
O kávě Brasília Agra Dabla
Káva pochází z proslulého kávového regionu Minas Gerais. Zrnka mají jemné tělo, sladkou chuť čokolády a arašídů a minimální až žádnou aciditu.
Zrna pražíme na lehce tmavší profil. Kávu si tak můžete vychutnat nejlépe v kávovaru. Zrna jsou ale vhodná i na všechny ostatní způsoby: od moka konvičky až po filtrovanou kávu.
Káva z kávového regionu Minas Gerais
Káva Agra Dabla pochází od farmářů v regionu Minas Gerais, regionu odkud pochází nejvíce kvalitní kávy arabica z Brazílie. Kultivace kávovníku zde dává obživu milionům Brazilců. Úroveň pěstitelství v tomto regionu je na velmi vysoké úrovni a i nadále se stále zvedá. Stojí za tím především podpora ve vzdělávání farmářů a rozšiřování technologií zpracování kávy.
Kávovníky zde rostou v nadmořských výškách od 850 až do 1.200 metrů nad mořem a jedná se o odrůdy arabika Catucai, Mundo Novo a pro Brazílii typický - Bourbon.
Více než stoletá rodinná tradice
Káva Agra Dabla pochází od farmářů v regionu Minas Gerais, regionu odkud pochází nejvíce kvalitní kávy arabica z Brazílie. Kultivace kávovníku zde dává obživu milionům Brazilců. Úroveň pěstitelství v tomto regionu je na velmi vysoké úrovni a i nadále se stále zvedá. Stojí za tím především podpora ve vzdělávání farmářů a rozšiřování technologií zpracování kávy.
Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží
Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči. Díky tomu k vám káva dorazí přesně taková, jakou bychom si ji sami přáli dostat.
Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá
Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Doplňkové parametry
|
Brazilská zrnková káva |
|
Hodnota 3 |
|
Hodnota 1 |
|
Hodnota 3 |
|
Brazílie, |
|
82,5 bodů |
|
Suchá metoda |
|
850 až 1 200 m n. m. |
|
Catucai, Mundo Novo a Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.