Přejít na obsah

Přihlášení k vašemu účtu

Nemůžete vyplnit toto pole
Nová registraceZapomenuté heslo
  • Jak pražíme
  • Doprava a platba
  • Kávový slovník
  • Blog o kávě
  • O nás
  • Kontakt
Více
    Ceny v:
    • CZK
    • EUR
    PřihlášeníRegistrace
    Café Montaña | pražírna kávy
    Hledat Nákupní košík Prázdný košík
    • Nejoblíbenější
    • Káva
      • Zrnková káva
      • Dle kyselosti
        • Bez kyselosti,
        • Jemná káva,
        • Mírně ovocná káva,
        • Ovocná káva
      • Dle způsobu přípravy
        • Do kávovaru,
        • Do moka konvičky,
        • Na filtr,
        • Na french press,
        • Na turka
      • Dle země původu
        • Kolumbijská káva,
        • Brazilská káva,
        • Kubánská káva,
        • Keňská káva,
        • Mexická káva,
        • Honduraská káva
      • Mletá káva
      • Bezkofeinová káva
      • Espresso směsi
        • Směsi 100% arabica,
        • Směsi s robustou
      • Kávové novinky
      • Příslušenství
        • Moka konvičky,
        • Hrníčky
    • Káva bez Kofeinu
      • Zrnková káva bez kofeinu
      • Mletá káva bez kofeinu
    • Degustační sady
    • Bio káva
    • Letní káva
    • Zrnková káva 100% Arabica
    • Jednodruhová káva
      • Zrnková jednodruhová káva
      • Mletá jednodruhová káva
    • Mletá káva Arabica
    • Měna (CZK)
        • CZK
        • EUR
    • Přihlášení
    Více
    Domů / Kávový slovník
    Káva bez kofeinu
    100 % zákazníků nás doporučuje

    Doručujeme ZDARMA při nákupu nad 900 Kč

    Blog o kávě

    Vše, co potřebujete
    věděto kvalitní kávě

    Přejít na blog

    Kávový slovník

    O kávě víme skoro vše. Tady své znalosti doplníte i vy.

    Hledejte pojem podle abecedy
    • A
    • B
    • C
    • D
    • E
    • H
    • F
    • J
    • K
    • L
    • M
    • O
    • P
    • R
    • S
    • V
    • Z

    A

    Americano Arabica

    B

    Brazilská káva Bialetti Blog o kávě

    C

    Café Montaña Caffe latte Cappuccino Cibetková káva Cold brew Čerstvá káva

    D

    Druhy kávy Džezva: příprava

    E

    Espresso Espresso Doppio Espresso Macchiato Espresso Lungo Espresso Tonic

    F

    Flat white Frappé French Press: příprava

    H

    Honduraská káva

    J

    Jak se vyrábí káva bez kofeinu Jednodruhová káva Jak působí kofein na naše tělo

    K

    Káva Káva bez kofeinu Keňská káva Kofein Kolumbijská káva Kubánská káva Kdy pít kávu během dne Káva dle kyselosti

    L

    Latte macchiato Lungo Ledové espresso

    M

    Mletá káva Moka konvička Moka konvička: příprava

    O

    Odrůdy kávovníku

    P

    Pražená káva Produkce kávy

    R

    Ristretto Robusta

    S

    Skladování kávy Směsi 100% arabica Směsi arabica - robusta

    V

    Výběrová káva

    Z

    Zelená Káva Zpracování kávy

    Zápatí

    5.0

    Co na naši kávu říkají zákazníci

    Přečtěte si více než 1 200 recenzí našich zákazníků.

    Všechny recenze

    Instagram

    Slavíme 7. narozeniny, a tak jsme si pro vás připravili dárek. 🎁 Až do konce týdne si můžete vybrat jakékoliv produkty s...
    Sledovat na Instagramu

    Odebírat newsletter

    Nevyplňujte toto pole:

    Kontakt

    • info@cafemontana.cz
    • +420 730618034

    Pražírna v Hradci Králové Kávu pro vás pražíme s láskou každý den

    • Piletická 486, 503 41 Hradec Králové
    Více informací o naší pražírně
    Zákaznický servis
    • Doprava a platba
    • Hodnocení obchodu
    • Časté dotazy
    • Ochrana osobních údajů
    • Obchodní podmínky
    • Vrácení a reklamace
    O Café Montaña
    • O nás
    • Naše pražírna
    • Magazín o kávě
    • Velkoobchod
    • Kontakt
    Užitečné odkazy
    • Kávový slovník
    • Příprava kávy
    • Druhy kávy
    • Původ kávy
    • Pražičovo tipy a triky
    Nabídka kávy
    • Sezónní káva
    • Káva
    • Espresso směsi
    • Bezkofeninová káva
    • Degustační sady
    • Příslušentsví

    Píšeme články o kávě

    • Káva a kofein: Kolik obsahuje káva kofeinu
    • Metody zpracování kávy: Washed, natural a honey
    • Espresso Lungo: jak jej správně připravit?
    • Espresso, lungo, ristretto či cappuccino: V čem se liší základní druhy káv?
    • Arabica versus robusta: Rozdíly v chuti, kyselosti a množství kofeinu
    Přejít do magazínu o kávě

    Způsoby přípravy

    Vhodná na jakoukoli přípravu: na espresso z kávovaru, do moka konvičky, i pro filtrovanou kávu či french press

    • kávovar
    • frenchpress
    • moka konvička
    • filtr
    Pokud si nejste v přípravě kávy úplně jistí, připravili jsme pro vás návody
    Příprava kávy v moka konvičce Příprava kávy ve french pressu Příprava cold brew

    Nejčastěji se nás ptáte

    Dali jsme pro vás dohromady seznam nejčastější dotazů, na které se naši zákazníci pří výběru nejvíce ptají.

    Pražíme každý den. Kávu odesíláme vždy maximálně čerstvou, nejdéle týden od upražení. Tehdy má nejlepší chuť i vůni. Trvanlivost činí 1 rok.

    Pokud stihnete objednat v pracovní den do 14 hodin, káva by u vás měla být už zítra, nejpozději následující den.

    Po otevření zamezte přístupu vzduchu, skladujte v pokojové teplotě a mimo dosah slunečních paprsků.

    Ano, stačí zakliknout možnost „Chci kávu namlít“ anebo vybírat přímo z mletých káv.

    ShoptetVytvořil Shoptet Copyright 2025 Café Montaña | pražírna kávy. Všechna práva vyhrazena.